search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:37
MENU CLOSE

Θανατηφόρο μείγμα παραφροσύνης και διαφθοράς

09.09.2021 10:32
METH_NEW

Σε ελληνικά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας διοικητικοί υπάλληλοι και υγειονομικοί πουλάνε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και ψευδώς θετικά rapid tests.

Σε κάποιες περιπτώσεις τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι για να κινούνται ελεύθερα, παρότι ανεμβολίαστοι. Το φαινόμενο αυτό ενδέχεται να είναι πανελλαδικό, αφού πάρα πολλοί πολίτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσο – όσο για την απόκτηση ενός πλαστού πιστοποιητικού.

Οι εν λόγω υγειονομικοί δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για την τρομακτική δυσφήμηση του συνόλου των συναδέλφων τους, οι οποίοι βιώνουν μια κυβερνητική επίθεση που ενδέχεται να αποσκοπεί στη συρρίκνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Για το ότι παρανομούν υποθέτουμε πως ούτε καν ιδρώνει το αφτί τους.

Σε ελληνικά νοσοκομεία ασθενείς με βαριά Covid-19, αρνητές του κορωνοϊού και του εμβολιασμού, ξεψυχούν αρνούμενοι να διασωληνωθούν επειδή πιστεύουν ότι η διασωλήνωση ισοδυναμεί με δολοφονία τους. Για τη νομική τους υποστήριξη προστρέχουν δικηγόροι.

Προτιμούν τον θάνατο από μια ιατρική πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τον εμβολιασμό, τον οποίο φυσικά αρνούνται. Άλλοι ασθενείς, επίσης αρνητές, παρότι έχουν ανάγκη από αίμα, αρνούνται τη μετάγγιση από εμβολιασμένους δότες.

Σε ελληνικά νοσοκομεία, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εργάζονται κανονικά επειδή, αν και έχουν εκδοθεί τα φύλλα αναστολής εργασίας, «δεν τους έχουν επιδοθεί. Οι διοικητές κάνουν τα στραβά ματιά για να καλύπτουν κενά». Τόσο… έτοιμη ήταν η κυβέρνηση να εφαρμόσει το εν λόγω μέτρο.

Η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, από την άλλη, ισχυρίζεται ότι πολλοί ανεμβολίαστοι υγειονομικοί παίρνουν μαζικά αναρρωτικές άδειες, ώστε να αποφύγουν για ένα διάστημα την αναστολή εργασίας. Εν τω μεταξύ οι εμβολιασμοί έχουν φρενάρει και τα κέντρα κλείνουν ελλείψει ενδιαφέροντος.

Η κυβέρνηση από τη μία επιδιώκει να εμβολιαστούν ακόμα ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι οποίοι όμως σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να χτιστεί το τείχος ανοσίας. Από την άλλη δεν φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση στα νοσοκομεία. Επιπλέον δεν έχει κάνει καμία κίνηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στον «σκληρό πυρήνα του κράτους» (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις), όπου προσφάτως αποκαλύφθηκε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι τραγικά. Το ίδιο και με την Εκκλησία.

Αυτοί οι εργαζόμενοι δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και με τους πολίτες;

Φαίνεται ότι με ταχείς ρυθμούς διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία ένα θανατηφόρο μείγμα παραφροσύνης και διαφθοράς, το οποίο, με τη συνδρομή της κυβερνητικής ανικανότητας, προσλαμβάνει εκρηκτική διάσταση. Το μόνο ερώτημα είναι εάν οργανωμένα κυκλώματα διευθύνουν τη μαύρη αγορά πιστοποιητικών και καλλιεργούν την παραφροσύνη ή εάν αυτή είναι απλώς διάχυτη. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε μπλέξει άσχημα.

Διαβάστε επίσης:

Κίνημα Αλλαγής: Ο Λαός ξανά στην εξουσία

Οι προκλήσεις για την Ελλάδα από την κρίση στο Αφγανιστάν

Κάτω βόλτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50