search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:04
MENU CLOSE

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τα πλαστά πιστοποιητικά των εμβολιασμών – Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους παραβάτες

09.09.2021 08:29
nosokomeio_diadromos

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει πλέον η ιστορία με τα πλαστά πιστοποιητικά στους υγειονομικούς αφού καθημερινά πλέον υπάρχουν καταγγελίες για νέα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα.

Χθες μάλιστα η εισαγγελία ξεκίνησε και την διαδικασία διερεύνησης της καταγγελίας που είχε κάνει στις αρχές του καλοκαιριού ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ ότι υπάρχουν και πολιτικοί με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμφανίζεται να απειλεί με τις αυστηρότερες των ποινών στους επίορκους υγειονομικούς που εκδίδουν ή κάνουν χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόησης για να ξεφύγουν της υποχρέωσης τους να κάνουν το εμβόλιο.

Όπως μάλιστα ανέφερε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στα Παραπολιτικά fm 90,1 οι επίορκοι κινδυνεύουν ακόμα και να αποταχθούν από την υπηρεσία τους.

«Αυτή η συζήτηση είναι σχεδόν δεδομένη. Με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία αν αποδειχθούν όλα αυτά πρέπει κανείς να ξέρει ποια είναι η πραγματικότητα και εννοείται από εκεί και πέρα πρέπει να επιβληθεί η μεγαλύτερη δυνατή ποινή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να ανεβάζει ιδιαίτερα το θέμα καθώς πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι πρόκειται για κύκλωμα αντιεμπολιαστών με συγκεκριμένα ιδεολογικά κίνητρα.

Οι πρώτες αποκαλύψεις μάλιστα μιλούν και για εμπλοκή κάποιων ιερέων και δικηγόρων στην όλη ιστορία ενώ η μεταξύ τους συνεννόηση γίνεται μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης .

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, έδωσε πάντως χθες πρώτος το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης λέγοντας ότι «το θεσμικό πλαίσιο είναι πολύ συγκεκριμένο: Πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά περιστατικό και πειθαρχικές διαδικασίες οι οποίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και την πιο σκληρή ποινή, που είναι η απόλυση όσων εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία» .

«Η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα» ξεκαθάρισε και ο Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία – «Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου: Θα δούμε αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά

Παραιτήθηκε ο ανεμβολίαστος διοικητής του ΝΙΜΤΣ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:03