search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:36
MENU CLOSE

«Η Ν.Δ. ψαρεύει ψήφους στους ακραίους»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2194
9-9-2021
10.09.2021 07:00
gennimata

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση με αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε ως πράξη ακραίας πολιτικής υποκρισίας την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής να μην ψηφίσουν την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού την Τρίτη στη Βουλή.

«Πρόκειται για μία πράξη ακραίας πολιτικής υποκρισίας και καταστροφικού καιροσκοπισμού. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛΛ αναζητούν ψήφους ακόμα και στην ακραία παραβατικότητα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που γίνεται στην προσπάθεια επιστροφής της ζωής όλων μας στην πληρότητά της» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την επίμαχη τροπολογία στη Βουλή.

Καλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να αφήσει τα γνωστά φθηνά προπαγανδιστικά κόλπα», το Κίνημα Αλλαγής, στην απάντησή του, τόνισε πως η κυβέρνηση «γνωρίζει ότι η τροπολογία “κλείνει το μάτι” στους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς που εργάζονται σε δομές υγείας, τους ευνοεί έναντι των λειτουργών του ΕΣΥ οι οποίοι οδηγούνται σε αναστολή εργασίας. Η Ν.Δ. είναι εκείνη που ψαρεύει ψήφους στους ακραίους που δεν αποδέχονται τον εμβολιασμό. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών είναι απόλυτα ξεκάθαρη».

Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει πως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία καθώς, όπως σημείωναν πηγές του Κινήματος Αλλαγής, «κατά πάγια τακτική της, μέσα στην πανδημία, η κυβέρνηση έφερε μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής, εκπρόθεσμη και άσχετη με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, με έξι άρθρα».

Ενώ για την επίμαχη τροπολογία οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «σύμφωνα με διάταξη της τροπολογίας οι ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεμβολίαστοι γιατροί, συμβεβλημένοι με δομές υγείας ή πρόνοιας, δεν τίθενται σε αναστολή εργασίας, όπως οι αντίστοιχοι γιατροί του Δημοσίου. Απλώς διπλασιάζεται το πρόστιμο σε περίπτωση υποτροπής. Άλλη μια φορά που η κυβέρνηση της Ν.Δ. κλείνει το μάτι στους ιδιώτες και δείχνει, έστω και έμμεσα, τις προθέσεις της» και για αυτό τον λόγο σημειώνουν από το Κίνημα Αλλαγής πως απείχαν από τη διαδικασία ψήφισης της συγκεκριμένης τροπολογίας.

«Ένδεια στελεχών»

Με ένα σκληρό σχόλιο, που χτυπά το «νεύρο» της Ν.Δ. και με «βέλη» προς το Μαξίμου, «υποδέχθηκε» η Χαριλάου Τρικούπη την απόφαση του πρωθυπουργού, μετά το κάζο με τον ναύαρχο Αποστολάκη, να «δώσει τα κλειδιά» του νεοσύστατου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στον Κύπριο, πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη.

«Απόλυτη ένδεια στελεχών στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει τώρα σε μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς (στελεχών της ΔΗΣΥ) από την Κύπρο. Κρατάμε “μικρό καλάθι” για το αποτέλεσμα, μια και η αποτυχημένη πολιτική της Ν.Δ. στο σύστημα πολιτικής προστασίας – που κατευθύνεται από τη Μαξίμου Α.Ε. – παραμένει», σημείωσε χαρακτηριστικά το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας την απόφαση Μητσοτάκη για το νέο υπουργείο.

Εξηγώντας τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στην επιλογή Στυλιανίδη ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης υποστήριξε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, πως «προφανώς ο πρωθυπουργός με την υπουργοποίηση του κ. Στυλιανίδη επιβεβαιώνει ότι η Ν.Δ. έχει ένδεια στελεχών. Ούτε μητρώο στελεχών, ούτε κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε παλιότερα ή νεότερα στελέχη της Ν.Δ. του έκαναν για να καλύψει αυτό το κενό».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Χρηστίδης επισήμανε πως «ο καθένας στο τέλος κρίνεται εκ του αποτελέσματος και, όταν έρθει η ώρα, ο ελληνικός λαός θα επιλέξει για το αν θέλει να επιβραβεύσει ένα μοντέλο διακυβέρνησης που έχει να κάνει μόνο με την επικοινωνία και όχι την πολιτική ουσία. Είναι πασιφανές ότι όλο αυτό γίνεται για να καλύψει το ναυάγιο της επιλογής Αποστολάκη. Μια μεταγραφή για να καλύψει το επικοινωνιακό φιάσκο και τις αντιδράσεις των οπαδών της Ν.Δ.».

Διαβάστε επίσης:

Μπελάς οι ανεμβολίαστοι

Ποντάρει σε μείωση φόρων

Ανοίγει η βεντάλια των προκλήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:33