ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:44
MENU CLOSE

Χοντρομπίγουλη, μια σπεσιαλιτέ της Αχαΐας

22.09.2021 07:00

Η χοντρομπίγουλη ή χοντρομενούδελο είναι μια παραδοσιακή συνταγή ντοματόσουπας με χοντρό φιδέ, που συνηθίζεται στην Αχαΐα. Είναι ένα απλό και νόστιμο πιάτο με καταγωγή από τα Επτάνησα και με ονομασία που προέρχεται από το Ιταλικό ζυμαρικό μπίγκολι (bigoli).

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσει ρίξτε το χυμό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.

Μόλις πάρει μια βράση, αφήστε να σοταριστούν 5 λεπτά και ρίξτε το νερό με τον πελτέ διαλυμένο.

Βράστε για 20 λεπτά και προσθέστε τις φωλιές του φιδέ αφού τις σπάσετε με τα χέρια σας σε κομμάτια.

Αν χρειαστεί επιπλέον νερό μπορείτε να συμπληρώσετε λιγάκι.

Συνεχίστε το βράσιμο για 5-6 ακόμα λεπτά και όταν είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τη σούπα χλιαρή με λίγη φέτα ή λίγο στραγγιστό γιαούρτι και απολαύστε!

Συμβουλή

Μπορείτε να συνοδεύσετε τη σούπα με φρέσκο ζυμωτό φρυγανισμένο ψωμί και ελιές.

Διαβάστε επίσης

Ρολάκια κολοκυθιού στο φούρνο γεμιστά με τυριά

Αμερικάνικο γλύκισμα ψυγείου με 3 υλικά (icebox)

Ρολά σαλιγκαράκια ομελέτας για τους μικρούς μαθητές

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:43
Exit mobile version