search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Αμερικάνικο γλύκισμα ψυγείου με 3 υλικά (icebox)

18.09.2021 07:00
delish-190514-icebox-cake-landscape-114-pf-1559077361

Το Αμερικάνικο icebox cake είναι ένα επιδόρπιο που τυπικά παρασκευάζεται με λεπτά μπισκότα βάφλας και σαντιγί ή κρέμα, φρούτα και ξηρούς καρπούς και τοποθετείται στο ψυγείο. Είναι πανεύκολο και γρήγορο και υπάρχει σε πολλά μέρη του κόσμου με διαφορετικές παραλλαγές εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Υλικά για τη συνταγή

3 ½ κούπες κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά, παγωμένη

½ κούπα ζάχαρη άχνη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικά)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

64 μπισκότα λεπτά Οreos thins ή σοκολατένια πουράκια ή άλλα σοκολατένια λεπτά μπισκότα + μερικά επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ με ένα μίξερ χειρός (ή στον κάδο του μίξερ), χτυπήστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές και να στέκεται η σαντιγί. Απλώστε ένα πολύ λεπτό στρώμα σαντιγί στον πάτο ενός σκεύους περίπου 20 εκατοστών με αποσπώμενα πλαϊνά και στη συνέχεια απλώστε μια ομοιόμορφη στρώση Oreos ή άλλων μπισκότων. (Θα πρέπει να είναι λεπτά, για να απορροφήσουν τα υγρά, να μαλακώσουν και να μοιάζουν με κέικ). Απλώστε περισσότερη σαντιγί πάνω από τη στρώση των μπισκότων και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι έχετε 4 στρώματα συνολικά. Καλύψτε από πάνω με μια τελευταία στρώση σαντιγί. Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα, τουλάχιστον για 4 ώρες αλλά καλύτερα για όλο το βράδυ. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, γαρνίρετε με επιπλέον θρυμματισμένα μπισκότα, κόψτε το σε φέτες και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Ρολά σαλιγκαράκια ομελέτας για τους μικρούς μαθητές

Μίνι τσίζκεϊκ σε βαζάκια

Καλαμαράκια κοκκινιστά με ελιές και μεσογειακά αρώματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:48