search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:45
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» στα δύο πρώτα σχολικά τμήματα λόγω κρουσμάτων

22.09.2021 16:42
school_new

Στη βόρεια Ελλάδα εντοπίζονται τα δύο πρώτα σχολικά τμήματα που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των μαθητών.

Συγκεκριμένα, σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού μπήκαν δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη. Από την Τρίτη ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα ενώ την Τετάρτη τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου προχώρησε και αυτό σε αναστολή της λειτουργίας του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 άτομα του τμήματος.

Όπως αναφέρει o διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης. «Δεν περιμένουμε τους απόλυτους αριθμούς για να προσωρήσουμε σε αναστολή. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γ2, προσπαθούμε να το προλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», σημειώνει ο κ. Μπαχαράκης.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχει υιοθετήσει το υπουργείο Παιδείας, αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 σε σχολείο απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 των μαθητών του.

Διαβάστε επίσης

Σοκ στη Ρόδο: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 30χρονη στη μέση του δρόμου

Αίτνα: Έφτασαν στην Ελλάδα επικίνδυνες εκπομπές διοξειδίου του Θείου από την έκρηξη του ηφαιστείου (Photos)

Δημήτρης Λιγνάδης: Θα καταθέσει αίτημα για αποφυλάκιση – Τι λέει ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:45