search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Συνάντηση Μητσοτάκη και Ελπιδοφόρου την Παρασκευή

22.09.2021 09:16
elpidoforos

Στο Ground Zero, το σημείο που κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι, θα επισκεφθεί την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει και συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Ο πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί από τον αρχιεπίσκοπο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο Ground Zero.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο θα πραγματοποιηθεί στην σκιά της κίνηση του Ελπιδοφόρου να παραστεί στα εγκαίνια του «Τουρκικού Σπιτιού» στη Νέα Υόρκη παρουσία Ταγίπ Ερντογάν αλλά και Ερσίν Τατάρ.

Ο Έλληνας θα μιλήσει την Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Τα εγκαίνια του «σπιτιού της Τουρκίας»

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, στα εγκαίνια του «τουρκικού κέντρου» στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ προκάλεσε αντιδράσεις, όχι μόνο στην ομογένεια.

Αφορμή ήταν η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου», ενός ουρανοξύστη στο Μανχάταν, απέναντι από τον ΟΗΕ, τα οποία έκανε πριν από μερικές μέρες ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν και παρέστη ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Ωστόσο εκείνος αποφάσισε να παραστεί και μάλιστα την ημέρα των εγκαινίων συνεχάρη, με μήνυμα στο Twitter, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Έδωσα συγχαρητήρια στον πρόεδρο Ερντογάν στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, μαζί με τον γγ του ΟΗΕ, Γκουτέρες. Πάντα επιμένω στη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στη στήριξη των δικαιωμάτων και θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία», έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Αν ο Ερντογάν ζητήσει ραντεβού, ο Μητσοτάκης θα απαντήσει θετικά

Μπαράζ επαφών του Νίκου Δένδια στη Νέα Υόρκη – Ανάδειξη της τουρκικής προκλητικότητας

Φουντώνει η οργή για Κούλογλου στον ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:19