search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:05
MENU CLOSE

Μπαράζ επαφών του Νίκου Δένδια στη Νέα Υόρκη – Ανάδειξη της τουρκικής προκλητικότητας

21.09.2021 09:36
dendias_new

Για την τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά ενημέρωσε τους ομολόγους του της ΕΕ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ Δένδιας συνεχίζει τις επαφές του και σήμερα μεταξύ άλλων θα δει τους υπουργούς Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και της Αλγερίας.

Η παρενόχληση ερευνητικού σκάφους σημαίας Μάλτας που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας (Ελληνο-Αιγυπτιακή συμφωνία 6ης Αυγούστου 2020) μόλις 10 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, είπε στους ομολόγους του ο κ Δένδιας, είναι ένα ακόμη περιστατικό που αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά της Άγκυρας έχει ξεφύγει πλέον από κάθε πλαίσιο λογικής και δεν συνάδει με την εικόνα κανονικότητας που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία.

Η ανάδειξη της τουρκικής προκλητικότητας σε διεθνές επίπεδο αλλά και όλων των ελληνικών θέσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ κατά την διάρκεια της συζήτησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κ. Δένδιας ενημέρωσε τους ομολόγους τους για την απαράδεκτη ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο παρενόχλησε σκάφος σημαίας Μάλτας που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας (Ελληνο-Αιγυπτιακή συμφωνία 6ης Αυγούστου 2020) και σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων ανατολικώς της Κρήτης.

Επεσήμανε ότι η τουρκική συμπεριφορά έχει πλέον ξεφύγει από κάθε πλαίσιο της λογικής και βεβαίως δεν συνάδει καθόλου με την εικόνα “κανονικότητας” που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία, εικόνα η οποία, βεβαίως, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία για παράνομη αλιεία

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Θα γίνει», λέει η Άγκυρα – «Δεν συμπίπτουν τα προγράμματα», απαντά η κυβέρνηση (Video)

Τουρκία: Αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα ανατολικά της Κρήτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:00