ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 02:01
MENU CLOSE

Αλευροχαλβάς από το παρελθόν, με πετιμέζι

23.09.2021 07:00

Μια συνταγή του παρελθόντος, με διαφορετικά αρώματα λόγω της προσθήκης πετιμεζιού. Συνοδέψτε το υπέροχο αυτό γλύκισμα με μια μπάλα παγωτό βανίλια και θα το απογειώσετε!

1 ποτήρι ελαιόλαδο

2 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.

Για το σιρόπι

½ ποτήρι πετιμέζι

3 ποτήρια νερό

1 ½ ποτήρι ζάχαρη

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Μερικά καρύδια

Λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Αρχικά προετοιμάστε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να έρθει σε βρασμό. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, βάλτε το ελαιόλαδο και, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέστε το αλεύρι. Ψήστε τον χαλβά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καφετίσει ελαφρά και να αρχίσει να μυρίζει όμορφα. Μόλις είναι έτοιμος, σβήστε τη φωτιά και ρίξτε προσεκτικά για να μην καείτε, το σιρόπι που ετοιμάσατε, λίγο – λίγο. Αναδέψτε γρήγορα για να μην σβολιάσει. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι και ξεκολλάει από την κουτάλα και τα τοιχώματα του σκεύους. Αφήστε τον να σταθεί 5-10 λεπτά και διακοσμήστε κεντώντας τον ή βάζοντάς τον σε καλούπι. Πασπαλίστε με λίγη κανέλα σκόνη, διακοσμήστε με μερικά καρύδια και απολαύστε!

Συμβουλή

Μπορείτε να προσθέσετε και μερικά χοντροκομμένα καρύδια μέσα στο χαλβά,  αμέσως μόλις τον αποσύρετε από τη φωτιά.

Διαβάστε επίσης

Ρολάκια κολοκυθιού στο φούρνο γεμιστά με τυριά

Αμερικάνικο γλύκισμα ψυγείου με 3 υλικά (icebox)

Ρολά σαλιγκαράκια ομελέτας για τους μικρούς μαθητές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19
Exit mobile version