search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:28
MENU CLOSE

Τραβάει το σχοινί η Κεραμέως με τους εκπαιδευτικούς: Θα «απεργήσουν και από τη διδασκαλία της Δαρβινικής θεωρίας»

01.10.2021 16:23
kerameus_new

Αποφασισμένη να τραβήξει το σχοινί όσο… αντέξει φαίνεται ότι είναι η υπουργός Παιδείας στη νέα διαμάχη της με τους εκπαιδευτικούς για το ζήτημα της αξιολόγησης.

Στην αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας κατά της απεργίας/αποχής που προκήρηξαν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (το δικαστήριο την έκρινε παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική) σε σημείο του κειμένου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «συγχρόνως ανοίγουν το δρόμο (σ.σ οι Ομοσπονδίες) , ώστε μελλοντικώς οι ίδιες να καθορίζουν τα πάντα στην εκπαίδευση καθώς αύριο μπορεί να επιλέξουν να απεργήσουν και από τη διδασκαλία της Δαρβινικής θεωρίας εξέλιξης των ειδών, μεθαύριο από την επιτήρηση των μαθητών , σε μερικούς μήνες από την παράδοση βαθμολογίας και την επόμενη χρονιά από τη διδασκαλία εγκεκριμένων βιβλίων.

Αντίστοιχα ένας εργάτης εργοταξίου μπορεί να απεργήσει από το καθήκον του να φέρει κράνος ένας υγειονομικός από την υποχρέωση πλυσίματος των χεριών και ένας πυροσβέστης ειδικώς και μόνον από της χρήσης νερού».

Το κείμενο αυτό εξόργισε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι απαντούν στην Νίκη Κεραμέως με συλλαλητήρια, ωστόσο φαίνεται ότι είμαι ακόμα στην αρχή της σύγκρουσης.

Διαβάστε επίσης

Αλέξης Τσίπρας: Δωρίζει σε φοιτητές τα χρήματα από τις βραβεύσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αποχαιρετιστήριο δείπνο για τον Αρκουμανέα – Ποιοι υπουργοί παρευρέθηκαν

Βασίλης Σπανούλης: Το «ευχαριστώ» του Μητσοτάκη και το… παράπονο του Τσίπρα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50