search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:27
MENU CLOSE

Αγωγή της Κεραμέως κατά των εκπαιδευτικών – Για την αποχή από την αξιολόγηση

30.09.2021 11:21
kerameos

Αγωγή σε βάρος των σωματείων των εκπαιδευτικών κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ζητώντας να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» από την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση στην Παιδεία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «οι Ομοσπονδίες τάχθηκαν έναντι κάθε έννοιας αξιολόγησης εξ αρχής, πριν ακόμη την ψήφιση του νόμου 4692/2020 για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και του νόμου 4823/2021 για αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Και μετά την ψήφιση των σχετικών νόμων, η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους τους να τους παραβούν και μάλιστα σε απεργία-αποχή αόριστης διάρκειας, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με μία βελτιωτική διαδικασία αξιολόγησης, που στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

ΔΟΕ: Απολύτως νόμιμη η αποχή

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει απολύτως νόμιμη και συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης την διαδικασία της αποχής καλώντας τους δασκάλους σε μαζική συμμετοχή.

«Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη. Ο αγώνας για την αποτροπή της εφαρμογής της αντιδραστικής αξιολόγησης που επιβάλλει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, άρχισε, κλιμακώνεται και θα είναι νικηφόρος. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα αποφασίζει όλες τις απαιτούμενες δράσεις, θα ενημερώνει άμεσα τους εκπαιδευτικούς και θα τους δίνει, νομικά κατοχυρωμένες, κατευθύνσεις, ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης. Τη μάχη θα τη δώσουμε οργανωμένα, συλλογικά, μαζικά και μαχητικά. Συμμετέχουν όλες και όλοι στην απεργία-αποχή».

Διαβάστε επίσης:

Μπογδάνος – Σταυρούπολη: Βλέπει «επιλεκτική ευαισθησία» της δικαιοσύνης πίσω από τις φασιστικές επιθέσεις στο ΕΠΑΛ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η αμυντική συνδρομή με τη Γαλλία περιλαμβάνει και θαλάσσιες περιοχές

«Βόμβες» Τσίπρα για Σταυρούπολη: Η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» για να μη χάσει ακροδεξιό ακροατήριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:25