search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:40
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση MARC για ΑΝΤ1: «Σαρώνει» ο Βελόπουλος στους ανεμβολίαστους (Video)

12.10.2021 20:04
velopoulos_new

Τα ευρήματα του δεύτερου μέρους της μεγάλης δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1 παρουσίασαν οι Νίκος Χατζηνικολάου και Θωμάς Γεράκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Μεταξύ των ευρημάτων, ξεχωρίζει η πολιτική στάση των πολιτών που δηλώνουν ανεμβολίαστοι, είτε από φόβο είτε από πεποίθηση. Μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, το 18,9% των ερωτηθέντων δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και το 12,2% της Νέας Δημοκρατίας. Εντυπωσιακά υψηλά ωστόσο είναι τα ποσοστά που συγκεντρώνει στην κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (18,6%).

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, το 46,6% των ερωτηθέντων την αποτιμά αρνητικά ενώ το 52% θετικά.

Θετικά αποτιμά την διαχείριση του κορωνοϊού η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος, ενώ αρνητικά η πλειοψηφία όσων στηρίζουν κόμματα της αντιπολίτευσης. Εξαίρεση αποτελούν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ.

Σε άλλη ερώτηση, πιο θετικά αποτιμούν την κυβερνητική διαχείριση του covid19 οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, σε σχέση με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι παρελάσεις

Το 57,4% των ερωτηθέντων θεωρούν σωστή την απόφαση να πραγματοποιηθούν φέτος παρελάσεις, με το 37,7% να διαφωνεί.

Ανεμβολίαστοι: Φόβος και πεποίθηση

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους πολίτες, το 26% των ερωτηθέντων απαντά ότι προγραμματίζει ή σκέφτεται να εμβολιαστεί, ενώ 74% δηλώνει αποφασισμένο να μην κάνει το εμβόλιο.

Διεθνείς σχέσεις και επενδύσεις

Όσον αφορά τις σχέσεις της χώρας μας με άλλες χώρες εντός και εκτός ΕΕ, το σύνθημα «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία» φαίνεται πως ασπάζεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων: Το 70,2% θεωρεί ότι η Γαλλία αποτελεί την πιο φιλική χώρα προς την Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι η επόμενη χώρα της ΕΕ που οι ερωτηθέντες θεωρούν φιλική προς τη χώρα μας, η Γερμανία, συγκεντρώνει μόλις 4%, πίσω από ΗΠΑ, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Κίνα και Μεγάλη Βρετανία.

Οι ερωτηθέντες θα ήθελαν να δουν επενδύσεις στη χώρα μας κατά σειρά από ΗΠΑ, Γαλλία, Σαουδική Αραβία, Κίνα, Ρωσία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο μέρος της έρευνας παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων το «αποτύπωμα» της υπόθεσης Μπογδάνου, των ανατιμήσεων και της συμφωνίας με τη Γαλλία, καθώς και η πρόθεση ψήφου.

Διαβάστε επίσης:

Bullying: Νέο περιστατικό πάλι στον Γαλατά – Μαθητής έσβησε τσιγάρο πάνω σε μικρότερο παιδί

Στον Ευαγγελισμό η Φώφη Γεννηματά – Δεν κατεβαίνει για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – «Κύμα» συμπαράστασης

Σεισμός στην Κρήτη: Κατέρρευσε ξωκκλήσι που «έκανε διάσημο» η Ντέμι Μουρ (photo/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:40