ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 12:12
MENU CLOSE

Πολίτικη φασολάδα με παστουρμά

14.10.2021 07:00

Μια κλασσική παραδοσιακή συνταγή από την Κωνσταντινούπολη για πικάντικη φασολάδα με την ιδιαίτερη γεύση του παστουρμά. Αν ψηθεί σε πήλινη γάστρα, γίνεται εξαιρετικά νόστιμη και μελωμένη.

2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
Περίπου 2 λίτρα νερό ή ζωμό κρέατος
Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγο μπούκοβο σε νιφάδες (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Φασολάδα με παστουρμά
Αποβραδίς βάλτε τα φασόλια σε νερό για να φουσκώσουν.

Την επόμενη μέρα, αφού τα ξεπλύνετε καλά, βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσουν.

Θα χρειαστούν περίπου 1 ώρα για να μαλακώσουν.

Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να χρυσίσουν.

Προσθέστε τις πιπεριές (αν χρησιμοποιήσετε) και σοτάρετέ τις κι αυτές για 3-4 λεπτά. Βάλτε τον παστουρμά, τον πελτέ και τις ντομάτες, ανακατέψτε καλά και ρίξτε τα βρασμένα φασόλια, το νερό έτσι ώστε να καλύπτονται λίγο και αλατοπίπερο.

Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και λίγες νιφάδες μπούκοβο ή να το παραλείψετε εντελώς. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να πάρει μερικές βράσεις για 3-4 λεπτά.

Μπορείτε να συνεχίσετε το ψήσιμο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ή να βάλετε τη φασολάδα σε μια πήλινη γάστρα με καπάκι και να ψήσετε για περίπου 1 ώρα στους 180ο C, τσεκάροντας αν έχουν σωθεί τα υγρά.

Διαβάστε επίσης

Κομψοί κύκνοι με ζύμη σου

Εύκολη, «πλεκτή» μηλόπιτα, για αρχάριους

Σούπα «παντρεμένη» Ιταλοαμερικάνικη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 12:12
Exit mobile version