ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:19
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Επιπλέον 2.500 νεκροί μέχρι το τέλος του έτους, εκτιμά ο Τζανάκης

26.10.2021 08:47

Την άποψη ότι το επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται στη χώρα είναι επιβαρυμένο, κάτι που αποτυπώνεται και στα νούμερα που είναι αμείλικτα εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Κάθε 1.000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς», τόνισε ο καθηγητής ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

Ο καθηγητής στάθηκε μάλιστα και στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80.

«Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν», πρόσθεσε.

Προτάσσοντας την σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο Ν. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα.

Αναφερόμενος στις παρελάσεις τόνισε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός.

«Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Νέα πτώση της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες (Videos)

Απεργία στην COSCO μετά το εργατικό δυστύχημα – «Παύση εργασιών» ανακοίνωσε η εταιρεία

Νέα Ερυθραία – Μητέρα του 40χρονου «σαμουράι»: Κλαίω για τον γιο μου και τον αδικοχαμένο εργάτη

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:14
Exit mobile version