search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:44
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Τζανάκης: «Τα μοναστήρια είναι φορείς αντιεμβολιασμού»

08.10.2021 08:37
agion_oros_new

«Μεγάλο πρόβλημα», χαρακτήρισε το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο καθηγητής αποτελούν «φορείς αντιεμβολιασμού», με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε τα όργανα της πολιτείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να εργαστούν με τους Μητροπολίτες καθώς η Εκκλησία έχει και το κύρος και το λειτουργικό βραχίονα μέσω των ενοριών, των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων, να κάνει τη διαφορά στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο Ν. Τζανάκης ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του.

«Αν βάλουμε 4 εκατ. ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους», τόνισε ο Ν. Τζανάκης.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Επιμένει η κακοκαιρία «Αθηνά» – Πού θα «χτυπήσει» σήμερα (videos)

Αρχίζει η «ελευθερία των εμβολιασμένων» – Για διχασμό της κοινωνίας μιλούν κάποιοι – Προβληματισμένοι οι επιστήμονες

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Μετανιωμένος» δηλώνει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:39