ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 15:32
MENU CLOSE

Σε Βατικανό και Ρώμη ο Νίκος Δένδιας

08.11.2021 10:18

Διήμερη επίσκεψη στη Ρώμη και το Βατικανό πραγματοποιεί από σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αύριο 9 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Ο Ιταλικός Φιλελληνισμός και η Επανάσταση του 1821».

Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων και θα συναντηθεί με τον Piero Fassino, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. Μετά τη συνάντηση αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συνομιλιών αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, η συνεργασία εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Δυτικά Βαλκάνια, η κατάσταση στη Λιβύη και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την έδρα του World Food Program, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή του, Amir Mahmoud Abdulla.

O Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον γραμματέα του κράτους (πρωθυπουργό) καρδινάλιο, Pietro Parolin στις 9 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει έκθεση ελληνικής τέχνης, την οποία διοργανώνει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, με θέμα την απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής στη νεοελληνική τέχνη, από την μεταβυζαντινή περίοδο στη σύγχρονη εποχή.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Μακεδονία: Ο αρχηγός του VMRO δεν θα χρησιμοποιήσει «ποτέ» τη νέα ονομασία

Παπανδρέου: «Να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη»

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα την ανθρώπινη ζωή, αλλά με γνώμονα το κομματικό της ακροατήριο

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 15:32
Exit mobile version