search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:35
MENU CLOSE

Βατικανό: Για πρώτη φορά δημοσίευσε μέρος της περιουσίας του – Έχει περισσότερα από 5.000 ακίνητα

26.07.2021 20:42
vatikano-new

Το Βατικανό για πρώτη φορά στην ιστορία του δημοσίευσε μέρος από την κινητή του περιουσία και αποκαλύπτεται ότι έχει στην κατοχή του περισσότερα από 5.000 ακίνητα.

Ο «Guardian» δημοσίευσε δύο έγγραφα, μία ενοποιημένη οικονομική κατάσταση για το 2020 για την Αγία Έδρα και τον πρώτο δημόσιο προϋπολογισμό για τη Διοίκηση της Κληρονομιάς της Αποστολικής Έδρας.
Το Βατικανό εξέδωσε περισσότερες από 50 σελίδες οικονομικού υλικού και μάλιστα τα δύο έγγραφα διαθέτουν έναν άνευ προηγουμένου αριθμό διαγραμμάτων, γραφημάτων και χαρτών. Ο προϋπολογισμός που είναι 30 σελίδες, αποκαλύπτει ότι το Βατικανό κατέχει 4.051 ακίνητα στην Ιταλία και 1.120 στο εξωτερικό, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι πρεσβείες του κρατιδίου σε όλο τον κόσμο.


Πάντως από ότι φαίνεται δεν είναι στόχος το κέρδος αφού μόνο το 14% περίπου των ιταλικών ιδιοκτησιών ενοικιάστηκε με τιμές αγοράς, ενώ οι υπόλοιπες ενοικιάστηκαν με μειωμένες τιμές, πολλές σε υπαλλήλους εκκλησιών. Περίπου το 40% ήταν ιδρύματα, όπως σχολεία, μοναστήρια και νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης:

Κατώτατος μισθός: Στα 13 ευρώ το μήνα η αύξηση

Κορωνοϊός: Πώς θα ανακοπεί η αυξητική πορεία της μετάλλαξης Δέλτα (photos)

Κορωνοϊός: Γιατί οι εμβολιασμένοι και κολλάνε και μεταδίδουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:30