ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:09
MENU CLOSE

Κλασσικό και αξεπέραστο σαγανάκι με τυρί Μετσόβου

23.11.2021 07:00

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα ορεκτικό μπουκιά και συγχώριο, με άρωμα Ελλάδας. Το κλασσικό και αξεπέραστο τυρί μετσοβόνε με το καπνιστό του άρωμα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των τυριών αλλά και όλους όσους θα το γευτούν.

1 κιλό τυρί καπνιστό Μετσοβόνε κομμένο σε φέτες
50 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή και παραπάνω

5 γραμ. πιπέρι άσπρο

Μια τσιμπιά αλάτι

200 ml κρύο νερό
200 ml ελαιόλαδο
Λίγο μέλι
Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι γ.ο.χ. με το αλάτι και το λευκό πιπέρι και βάλτε το σε ένα ρηχό πιάτο. Μουσκέψτε ελαφριά τα κομμάτια του τυριού στο κρύο νερό, ώστε μετά να κολλήσει καλά το αλεύρι. Πανάρετε τις φέτες του τυριού στο αλεύρι και τηγανίστε τις στο καυτό ελαιόλαδο. Μπορείτε, αν θέλετε να κάνετε το πανάρισμα 2 φορές, τελειώνοντας πάντα με αλεύρι. Μόλις οι φέτες πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα, είναι έτοιμες. Μεταφέρετε το σαγανάκι σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί, έτσι ώστε να βγάλει το περιττό λάδι. Σερβίρετε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού τον οποίο έχετε ενισχύσει με λίγο μέλι.

Διαβάστε επίσης:

Πολυχρηστικό άλειμμα κρέμας κάστανου

Τσιπούρα στο φούρνο, με πατάτες και ελιές

Λευκό μωσαϊκό με γεύση τσίζκεϊκ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version