search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Καπραβέλος: «Οδηγούμαστε σε τραγωδία – Το 20% των εισαγωγών είναι πλήρως εμβολιασμένοι» (Video)

23.11.2021 12:27
ygeionomikos_new

Μια ακόμη δραματική έκκληση για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα έκανε το πρωί της Τρίτης ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

«Οδηγούμαστε σε μία τραγωδία, πάμε σε μία πανδημία ανεμβολίαστων και σε αυτήν συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

«Είδαμε το κακό να έρχεται από το καλοκαίρι. Έγιναν πολλά λάθη. Δεν λέμε να βάλουμε μυαλό. Στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε χαμηλό τείχος ανοσίας. Στις 50 εισαγωγές, οι 10-11 είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν. Η εικόνα ότι είναι άτρωτοι, είναι λάθος. Πρέπει να επανέλθουν οι μάσκες παντού» είπε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

«Ο εμβολιασμός έφερε χαλάρωση κι αυτό φέρνει νέα κρούσματα», παρατήρησε και προέβλεψε ότι «φλερτάρουμε με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων και τριψήφιο θανάτων. Δεν προλαβαίνουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας, ποτέ μη λες ποτέ, μπροστά μας είναι πιο περιοριστικά μέτρα».

Τέλος, είπε πως «στο “Παπανικολάου” από τους 64 νεκρούς που είχαν τον τελευταίο μήνα, το 85% ήταν ανεμβολίαστοι, οι υπόλοιποι όμως ήταν ηλικιωμένοι με υποκείμενα που δεν είχαν προλάβει να κάνουν την 3η δόση».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Κορύφωση των θανάτων στις 17 Δεκεμβρίου – Μέχρι και 4000 νεκροί ως το τέλος του χρόνου

Κορωνοϊός: «Άκυρο» Παγώνη σε Γκάγκα – «Δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν τα τακτικά χειρουργεία» (Video)

Οικονόμου: Πρόστιμο στον πολίτη και όχι στον ιερέα, αν βρεθεί πιστός χωρίς test σε εκκλησία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58