Γερμανία: Η Μέρκελ ήθελε γενικευμένο lockdown - Η νέα κυβέρνηση το απέρριψε
Άμεση επιβολή γενικού lockdown, και για εμβολιασμένους, ήθελε η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά η εισήγησή της απορρίφθηκε από τα κόμματα του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Bild.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Bild, κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης η Μέρκελ με τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Όλαφ Σολτς, την ηγεσία των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ και τον αρχηγό των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, η καγκελάριος ζήτησε να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί, στο πρότυπο του προηγούμενου χειμώνα, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.
Όπως αναφέρει για το ίδιο θέμα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η Μέρκελ πρότεινε την αυστηροποίηση των μέτρων, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας.
Μια τέτοια απόφαση πάντως, νομικά θα ήταν εφικτό να ληφθεί μόνο μέχρι σήμερα, καθώς αύριο εκπνέει η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τη χώρα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η Καγκελάριος «εξήγησε την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης, μιας άνευ προηγουμένου έκτακτης κατάστασης».
Η πρότασή της, σύμφωνα με την BILD, απορρίφθηκε και από τα τρία κόμματα.
Διαβάστε επίσης
Μάγχη: Τουλάχιστον 31 νεκροί σε ναυάγιο που μετέφερε μετανάστες – Αντιδράσεις από Μακρόν και Τζόνσον
Champions League: Μία ανάσα από τους «16» η Ίντερ – Πρώτος και μαθηματικά ο Άγιαξ (Videos)
Τουρκία: Συλλήψεις σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας, ουρές στα βενζινάδικα