search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 03:58
MENU CLOSE

Χριστουγεννιάτικη μους κανέλας

30.11.2021 07:00
moyse098-new

Ένα πλούσιο επιδόρπιο με βελούδινη υφή και γιορτινά αρώματα που θα σας κατακτήσει. Μπορεί να σερβιριστεί σκέτη ή να μπει σαν γέμιση σε τάρτες και τούρτες.

Υλικά για τη συνταγή

500 ml γάλα πλήρες

250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

5 κρόκοι αυγών

200 γραμμάρια ζάχαρη

Λίγο ξύσμα λάιμ ή λεμόνι (προαιρετικά)

1 κανελόξυλο

1 φύλλο ζελατίνη

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (άγλυκη) χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί

Μερικά μπισκότα κανέλας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Λίγη κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάλτε τη σοκολάτα που έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια και αφήστε στην άκρη. Ζεστάνετε το γάλα μαζί με το κανελόξυλο και το ξύσμα πολύ καλά και μόλις είναι έτοιμο, ρίξτε την ζελατίνη που προηγουμένως έχετε ενυδατώσει σε κρύο νερό και την έχετε στίψει καλά. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το ζεστό μίγμα στα κομμάτια σοκολάτας που έχετε στην άκρη. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας ρίξτε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη. Συνεχίστε την ανάδευση και μόλις ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά, ρίξτε και την χτυπημένη σαντιγί, διπλώνοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα. Μοιράστε τη μους σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τοποθετήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, προτού την σερβίρετε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να δημιουργήσετε μια στρώση από χοντροσπασμένα μπισκότα κανέλας. Πασπαλίστε με λίγη επιπλέον κανέλα σε σκόνη και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Χειμωνιάτικη πλιγουρόσουπα με ντομάτα και φέτα

Ρουστίκ μπισκότα με κλημεντίνες

Κοζανίτικοι κεφτέδες με το ζ’μι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19