search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 20:42
MENU CLOSE

Χειμωνιάτικη πλιγουρόσουπα με ντομάτα και φέτα

27.11.2021 07:00
sintages_new

Πλούσια και χορταστική λόγω του πλιγουριού που περιέχει, η σούπα αυτή εμπνέεται από την καλοκαιρινή ντοματόσουπα με φρέσκια ντομάτα.

Στη χειμωνιάτικη εκδοχή της μπορεί να σερβιριστεί σαν πρώτο πιάτο για να προετοιμάσει το στομάχι για το κυρίως γεύμα που ακολουθεί αλλά και να σταθεί μόνη της για ένα ελαφρύ δείπνο με τη συνοδεία φρέσκου ζυμωτού ψωμιού.

Υλικά για τη συνταγή

800 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ (2 κονσέρβες)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον

2 μεσαία κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

2-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ φλιτζάνι χοντρό πλιγούρι

5 φλιτζάνια νερό

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Αρχικά πολτοποιήστε τις ντομάτες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και αφήστε τις στην άκρη. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις είναι έτοιμο, ρίξτε τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύοντας συχνά, μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν αλλά να μην ροδίσουν, περίπου 8 με 10 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο να σοταριστεί κι αυτό και να μυρίσει, για 1 λεπτό. Βάλτε τέλος τα πολτοποιημένα ντοματάκια, τον πελτέ και τη ζάχαρη και αφήστε τα να σιγοβράσουν.

Ανακατεύετε ανά διαστήματα και μετά από 10 λεπτά περίπου, προσθέστε το πλιγούρι και το νερό μέχρι να πάρουν μια βράση. Δοκιμάστε το αλάτι, διορθώστε τη γεύση, αν χρειαστεί, και μόλις βράσει το φαγητό, χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε για 30 με 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να πήξει η σούπα. Ρίξτε λίγο πιπέρι, μεταφέρετε τη σούπα σε μπολάκια και πασπαλίστε με δυόσμο και φέτα. Αν θέλετε, περιχύστε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και απολαύστε την πλιγουρόσουπα ζεστή!

Διαβάστε επίσης

Ρουστίκ μπισκότα με κλημεντίνες

Κοζανίτικοι κεφτέδες με το ζ’μι

Πολίτικα παστάκια «σιμιγδαλάτα» με γάλα και κακάο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 20:41