search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:51
MENU CLOSE

Μόνο για εμβολιασμένους τα χριστουγεννιάτικα πάρκα – Μόνο με PCR το πιστοποιητικό νόσησης στους ανεμβολίαστους

01.12.2021 19:33
xmas-parko-new

Αλλαγές σε ό,τι αφορά στα πιστοποιητικά νόσησης εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών. Μόνο με μοριακό τεστ θα μπορούν να λάβουν το πιστοποιητικό νόσησης οι ανεμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, για να λάβει κάποιος πιστοποιητικό νόσησης με κορωνοϊό θα πρέπει να έχει διαγνωστεί με PCR test, το οποίο είναι πιο ακριβές, αλλά και ακριβότερο.

Έως τώρα η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί για διαγνωστικούς ελέγχους (PCR ή Rapid Test).

Οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μικρύνει στο μέλλον και η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης που αυτή τη στιγμή είναι 6 μήνες.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός από τη Βουλή αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει «από την επιστημονική ομάδα να εξεταστεί η πιθανότητα μείωσης του χρόνου μεταξύ 2ης και 3ης δόσης. Αν μας το εγκρίνουν οι ειδικοί να ανοίξουμε την 3η δόση ενδεχομένως και στους 4 μήνες. Αν δώσει η επιστημονική ομάδα την έγκριση οι επιχειρησιακοί υπεύθυνοι εμβολιαστικού προγράμματος μπορούν να ανταποκριθούν».

Εντωμεταξύ, η επιτροπή των ειδικών εισηγείται στην κυβέρνηση να είναι εμβολιασμένοι και οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι στα χριστουγεννιάτικα πάρκα, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», τόνισε.

Ο Αθανάσιος Εξαδάχτυλος μίλησε στην εκπομπή Live News στο Mega, για τα νέα μέτρα μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης, για το πιστοποιητικό νόσησης για τους ανεμβολίαστους μόνον με PCR τεστ και την πορεία της πανδημίας.

«Έχει γίνει μια αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει κάπου. Με την έλευση της παραλλαγής Όμικρον οπωσδήποτε τα δεδομένα αλλάζουν και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε ότι ισχύει τώρα στο μέλλον», ανέφερε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.

«Περιμένουμε τα δεδομένα για την Όμικρον. Μέχρι στιγμής οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις», σημείωσε ο κ.

«Τα παιδιά θα είναι ανεμβολίαστοι και εφόσον οι ενήλικες που τα συνοδεύουν είναι εμβολιασμένοι, να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», τόνισε για τα θεματικά πάρκα και τη λειτουργία τους την εορταστική περίοδο.

«Δεν αρκεί το rapid test για να μας δώσει πιστοποιητικό νόσου, θα χρειάζεται PCR εφεξής», ανέφερε σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής.

«Σε ότι αφορά τη διασπορά είμαστε σε κατάσταση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης», σημείωσε για την πανδημία.

«Θα έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self- tests που θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όλοι τις γιορτές», κατέληξε ο κ. Εξαδάχτυλος.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος μετά από ξυλοδαρμό σε κέντρο παιδιών με αναπηρία

Κύκλωμα πλαστών εγγράφων: Βαριά κακουργήματα στους συλληφθέντες – Εμπλέκονται 34 αστυνομικοί

e-ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για λογιστές και φοροτεχνικούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:51