search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:23
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια – Η Οξφόρδη «απαντά» στη Moderna

30.11.2021 15:44
vaccine_new
Πηγή: Pixabay

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν αποτρέπουν την σοβαρή νόσηση από τη νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι προτίθεται να αναπτύξει γρήγορα μια επικαιροποιημένη εκδοχή του εμβολίου που δημιούργησε με την AstraZeneca, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Νωρίτερα σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna δήλωσε ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν είναι πιθανόν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά κατά της νέας παραλλαγής Όμικρον, προκαλώντας αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την Όμικρον μέχρι στιγμής και ότι θα αξιολογήσει προσεκτικά τον αντίκτυπο της παραλλαγής αυτής στο εμβόλιό του, απηχώντας ανακοίνωση που εξέδωσε η AstraZeneca την περασμένη εβδομάδα.

«Παρά την εμφάνιση νέων παραλλαγμένων στελεχών (του κορονοϊού) κατά τη διάρκεια του έτους που πέρασε, τα εμβόλια συνέχισαν να παρέχουν πολύ υψηλά επίπεδα προστασίας κατά της σοβαρής νόσησης και δεν υπάρχουν στοιχεία μέχρι στιγμής ότι η Όμικρον διαφέρει», υπογραμμίζει το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ωστόσο έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία και υπάρχουν οι διαδικασίες για την ταχεία ανάπτυξη ενός επικαιροποιημένου εμβολίου COVID-19 αν αυτό κριθεί απαραίτητο», καταλήγει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης

Αγρίνιο: Είχε κάνει φυλακή για βιασμό και ληστείες ο μητροκτόνος – Μόλις είχε βγει από το ψυχιατρείο

«Καμπάνα» ΕΣΡ σε κανάλι για προσβολή στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα

Νέο Ηράκλειο: Την απήγαγαν και την κακοποίησαν σεξουαλικά – Ύστερα την παράτησαν σε στάση λεωφορείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:20