search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:43
MENU CLOSE

Ενεργειακή κρίση: Τα 3 νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

18.12.2021 17:20
kaysima

Τρία νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού.

Αναλυτικά, πρόκειται για τα εξής:

  1. Πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για το Δεκέμβριο.
  2. Αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% για το Δεκέμβριο.
  3. Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι Δεκέμβριο.

«Ναι υπάρχουν αυξήσεις αλλά θα ήταν δυσθεώρητες αδύνατον να τις διαχειριστούν πολλά νοικοκυριά εάν δεν είχαμε κάνει αυτή την παρέμβαση που προφανώς και έχει δυναμικό χαρακτήρα διότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια θα είναι η συμπεριφορά των τιμών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα στις αρχές του 2022 σε περίπτωση που παραμείνουν στα ύψη οι τιμές.

«Η κρίση είναι διεθνής η Ελλάδα έχει λάβει κατ’ αναλογία περισσότερα μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα στηρίξουμε τους καταναλωτές και τους ευάλωτους συμπολίτες μας και θα εξασφαλίσουμε ότι η επιβάρυνση από τις ανατιμήσεις θα είναι η ελάχιστη δυνατή μέχρι που να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την παγκόσμια κρίση ακριβείας κάτι το οποίο η ΕΚΤ εκτιμά θα σε θα συμβαίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2022», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Τσιόδρα – Λύτρα: Δεν περίμενα καμία μελέτη για να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ

Προϋπολογισμός 2022: Σταϊκούρας στη Βουλή: «Κύριε Τσίπρα βλέπετε παντού καταστροφές»

Χρήστος Τριαντόπουλος: Τροχαίο ατύχημα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15