search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:13
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για Τσιόδρα – Λύτρα: Δεν περίμενα καμία μελέτη για να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ

18.12.2021 17:14
mitsotakis

Στη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής.

«Απάντησαν οι κύριοι Τσιόδρας και Λύτρας ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική λύση και δυστυχώς το ΕΣΥ είναι δύο ταχυτήτων και χρειάζεται διαρκώς ενίσχυση. Αυτά είναι δεδομένα που πρώτος εγώ που επικαλούμαι, πολύ νωρίτερα από την παράδοση της μελέτης στην κυβέρνηση. Δεν την έλαβε ποτέ το Μέγαρο Μαξίμου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Επειδή δεν ήσαστε διαβασμένος, κύριε Τσίπρα, θα σας θυμίσω τι έλεγα τον Φεβρουάριο του 2020. Υπάρχει, όντως, ένα ζήτημα που το διαπίστωσα κι εγώ με τα περιφερειακά νοσοκομεία», σημείωσε.

«Δεν περίμενα καμία μελέτη κανενός καθηγητή, για να ενισχύσω το ΕΣΥ και να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ», είπε ο πρωθυπουργός.

«Από την πρώτη ημέρα επιβολής του πρώτου lockdown γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε μια κατάσταση σε επίπεδο ΜΕΘ στα νοσοκομεία τραγική», πρόσθεσε.

«Ευχόμαστε κι ελπίζουμε, η μετάλλαξη “Όμικρον” να έχει ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τη Δέλτα. Απέναντι σε αυτό που συμβαίνει σήμερα, η μόνη μας άμυνα είναι η τρίτη δόση του εμβολίου. Πρώτοι στην Ευρώπη ανοίξαμε την τρίτη δόση του εμβολιασμού προς τους πολίτες. Αυτή πολιτική μας συνοδεύεται από μία πολύ αυστηρή επιδημιολογική παρατήρηση. Εφαρμόσαμε πρόσθετε προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα και για τους εμβολιασμένους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, γιατί πρέπει να καθυστερήσουμε την εξάπλωση της “Όμικρον”. Κάθε εβδομάδα που κερδίζουμε είναι και 500.000 επιπλέον εμβολιασμοί με την τρίτη δόση. Το σημαντικό είναι κατά τη διάρκεια των γιορτών να τηρούμε τα μέτρα και να προβαίνουν και οι εμβολιασμένοι σε τεστ», είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός 2022: Σταϊκούρας στη Βουλή: «Κύριε Τσίπρα βλέπετε παντού καταστροφές»

Κουτσούμπας: Αντιλαϊκός και ταξικός ο Προϋπολογισμός – Έμμεσοι φόροι για τους πολλούς, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο

Θεσπρωτία: Άγριο ξύλο σε club που εμφανιζόταν γνωστός τράπερ – 6 τραυματίες, 20 προσαγωγές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:11