ΔΕΥΤΕΡΑ 18.08.2025 08:34
MENU CLOSE

Ανατρεπτικό λευκό ζεστό κρασί Glühwein

25.12.2021 07:00

Μια διαφορετική συνταγή για το παραδοσιακό γερμανικό ζεστό κρασί, που κάνει την ανατροπή καθώς παρασκευάζεται με λευκό οίνο αντί για κόκκινο και είναι πιο ελαφρύ και αναζωογονητικό. Εξακολουθεί να είναι γεμάτο με μυρωδιές ζεστών μπαχαρικών, νότες εσπεριδοειδών και κανέλας και αποτελεί το ιδανικό ποτό για την ημέρα των Χριστουγέννων.

1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί (750ml)

2 κανελόξυλα + μερικά επιπλέον για τη διακόσμηση αν επιθυμείτε

1 πορτοκάλι ακέρωτο (κατά προτίμηση βιολογικό)

1 λεμόνι ακέρωτο (κατά προτίμηση βιολογικό)

2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού ή χυμό μήλου

5 γαρύφαλλα

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (η και παραπάνω ανάλογα με τη γεύση)

2 κουταλιές της σούπας ρούμι (προαιρετικά)

Αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίστε και κόψτε σε φέτες το πορτοκάλι και το λεμόνι. Μπορείτε να αφήσετε στην άκρη μερικές φέτες για τη διακόσμηση στο τέλος. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάλτε το κρασί, τις φέτες των φρούτων, τις κανέλες, τον χυμό πορτοκαλιού, τα γαρύφαλλα, τη ζάχαρη, το ρούμι (αν χρησιμοποιήσετε) και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ζεστάνετε το κρασί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Είναι σημαντικό να μην έρθει καθόλου σε βρασμό για να μην εξατμισθεί το αλκοόλ. Κατά διαστήματα ανακατεύετε το μίγμα με μια κουτάλα. Όταν είναι έτοιμο, δοκιμάστε το για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη και πριν το σερβίρετε, σουρώστε το με ένα σουρωτήρι. Διακοσμήστε τα ποτήρια με τις φέτες των φρούτων που έχετε κρατήσει στην άκρη και με ένα ξυλάκι κανέλας σε κάθε ποτήρι και είναι έτοιμο να το απολαύσετε!!!

Διαβάστε επίσης:

Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα γεμιστή

Το Χριστόψωμο της παραμονής των Χριστουγέννων

Χοιρινό στη γάστρα με δαμάσκηνα, ελιές και κάππαρη για το γιορτινό τραπέζι

ΔΕΥΤΕΡΑ 18.08.2025 08:30
Exit mobile version