search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:42
MENU CLOSE

Το Μέγαρο στην πρίζα για τις αυξήσεις ρεύματος και τα ζόρια για την «πράσινη ενέργεια»

07.01.2022 08:31
maximou-new (2)

Στην… πρίζα έχει μπει το Μαξίμου βλέποντας ότι έρχεται τσουνάμι αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που αναμένεται να πλήξει σημαντικά, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τις… δημοσκοπήσεις.

Εξ αυτού, αναμένονται ανακοινώσεις του υπουργού Ενέργειας για επιδοτήσεις, προκειμένου να συγκρατηθούν οι αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα το τι αυξήσεις έρχονται στις τιμές αγαθών, να σας πω, ότι μια μεγάλη -πολύ μεγάλη- αλυσίδα σούπερ μάρκετ για το 2021 πλήρωσε 25 εκατ. ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ, και για το 2022 προβλέπεται να πληρώσει 75 εκατ.!!

Από πού θα βγει αυτό το παραπάνω κόστος; Ναι, κερδίσατε! Από τις αυξήσεις στα ράφια.

Παραλίγο να ξεχάσω κάτι που μπορεί να αποβεί ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, ηλεκτροκίνηση κλπ κλπ, που βρίσκεται σε διαβούλευση, αναμένονται να γίνουν σημαντικές αλλαγές. Αν δεν γίνουν μάλλον θα έχουμε αλλαγές πλεύσης. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Μιας και έκανα κουβέντα για ράφια, να σας πω, ότι άδικα συνωστίζονται κάποιοι να μπουν στην λίστα για την επιλογή νέου CEO της EXAE.

Η επιλογή ήδη έχει γίνει σε συνεννόηση μεγάλων παικτών -θεσμικών και μη- του Χρηματιστηρίου σε αγαστή συνεργασία με το Μέγαρο (ένα είναι το Μέγαρο).

Διαβάστε επίσης:

Αναδιάρθρωση στο οικονομικό επιτελείο και η στάση των καναλαρχών

Η Νεοδημοκρατική ναυμαχία στις Κυκλάδες και οι αλλαγές στα ευρωψηφοδέλτια

«Φύγε εσύ, έλα εσύ» σε κυβέρνηση και στα μεγάλα έργα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:38