ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Σαλέπι, το ρόφημα μιας άλλης εποχής για το κρύο

22.01.2022 07:00

Το σαλέπι χρησιμοποιείται στην Ελλάδα και στις χώρες της Ανατολής ως χειμωνιάτικο θερμαντικό, μαλακτικό και θρεπτικό ρόφημα καθώς θεωρείται ότι ανακουφίζει το βήχα, το άσθμα και τον στομαχόπονο.

Υλικά για τη συνταγή

Για 4 μικρά φλιτζάνια

10 γραμμάρια σκόνη σαλέπι

40 γραμμάρια ζάχαρη ή και επιπλέον, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε

1 λίτρο γάλα, πλήρες

Λίγη κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο, χτυπήστε το σαλέπι, τη ζάχαρη και λίγο από το γάλα, μέχρι να αναμειχθούν τελείως και να μην έχει το μίγμα σβόλους. Στη συνέχεια, προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς και δυνατά, προσέχοντας να έχει ομοιογένεια το μίγμα και να είναι χωρίς σβόλους. Αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντάς το συνεχώς, για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Λάβετε υπόψη σας ότι το μίγμα όσο κρυώνει, πήζει περισσότερο. Δοκιμάστε τη ζάχαρη και αν επιθυμείτε, προσθέστε κι άλλη. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετέ το από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε το με λίγη κανέλα και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης

Καυτερό κεμπάπ ταψιού, για τους λάτρεις του κρέατος

Κρεμώδες και πλούσιο φλαν (κρέμα καραμελέ) μπανάνας

Αμελέτητα καπαμάς, με καραμελωμένα κρεμμύδια, σταφίδες και σουσάμι αλά… Masterchef

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:19
Exit mobile version