ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:49
MENU CLOSE

Μπουγιουρντί, το πικάντικο ελληνικό φοντί

25.01.2022 07:00

Το μπουγιουρντί είναι ένα απίθανο μεζεδάκι της Ελληνικής κουζίνας με φέτα που ψήνεται σε πήλινο σκεύος και μελώνει υπέροχα στο φούρνο με ψιλοκομμένες πιπεριές, ντομάτες και μπαχαρικά.

Υλικά για τη συνταγή

1 χοντρό κομμάτι τυριού φέτας (250 γραμμάρια)

2 με 3 μικρές ντομάτες ή μια χούφτα ντοματίνια

1 πράσινη πιπεριά κέρατο

Μερικές φέτες κρεμμύδι (προαιρετικά)

Μερικές  νιφάδες μπούκοβο

1 σφηνάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ξερή ρίγανη

1 καπάκι ούζο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου σας στους 220ο C. Τεμαχίστε τις ντομάτες και την πιπεριά κέρατο σε φέτες και αφήστε τα στην άκρη. Βάλτε τη φέτα στο κέντρο ενός πήλινου ή πυρίμαχου σκεύους, αραδιάστε στο πλάι τις φέτες ντομάτες και ρίξτε από πάνω τα φετάκια της πράσινης πιπεριάς και του κρεμμυδιού.  Τρίψτε ή πασπαλίστε με το μπούκοβο και περιχύστε με το ελαιόλαδο. Ψήστε στην επάνω σχάρα του φούρνου για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίζουν να καψαλίζονται οι πιπεριές στις άκρες τους. Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το μπουγιουρντί από το φούρνο και πασπαλίστε το με την φρεσκοτριμμένη ρίγανη. Αν επιθυμείτε, περιχύστε τον μεζέ αυτόν με ένα καπάκι ούζο, συνοδέψτε το με χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, βουτήξτε και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης

Σαλέπι, το ρόφημα μιας άλλης εποχής για το κρύο

Καυτερό κεμπάπ ταψιού, για τους λάτρεις του κρέατος

Κρεμώδες και πλούσιο φλαν (κρέμα καραμελέ) μπανάνας

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:48
Exit mobile version