ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:38
MENU CLOSE

Προς αντικατάσταση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

09.02.2022 13:56

Σαν κεραυνός έπεσε στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος τις τελευταίες μέρες το αίτημα επτά από τα έντεκα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής προς τον πρόεδρό της Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, από τον οποίο ζήτησαν να περιλάβει στην ημερήσια διάταξη της αυριανής (10 Φεβρουαρίου) συνεδρίασης θέμα αντικατάστασής του.

Ως πρόεδρος της ΚΕΕΕ αυτούς τους μήνες υπήρξε ιδιαίτερα κινητικός, καθώς η πολύμηνη και διαρκώς αυξανόμενη ένταση του πληθωριστικού φαινομένου έχει δημιουργήσει ένα πλήθος προβλημάτων στις μικρομεσαίες – και όχι μόνο – επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπούν τα επιμελητήρια. Προσεκτικά κινούμενος, έδινε τις μάχες του επιχειρηματικού κόσμου σε πλήρη σύμπνοια με τις δηλώσεις και τις διεκδικήσεις του συνόλου των προέδρων των επιμελητηρίων.

Παρότι όμως κάποια από τα σημαντικότερα αιτήματα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος έγιναν αποδεκτά από την κυβέρνηση και αποτέλεσαν μέρος της πολιτικής της για την αντιμετώπιση συνεπειών της ακρίβειας, κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την (επικοινωνιακά άβολη για τους ίδιους) κινητικότητα του Χατζηθεοδοσίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και πολλές μέρες επιδόθηκαν σε πλήθος παρασκηνιακών κινήσεων προκειμένου να αμφισβητηθεί και να αντικατασταθεί ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Εν τέλει, παρά τις επιστολές συμπαράστασης από ισχυρά επιμελητήρια της χώρας, ο Χατζηθεοδοσίου, προκειμένου να μην προκληθεί κρίση στο εσωτερικό του επιχειρηματικού κόσμου και του επιμελητηριακού θεσμού, αποχωρεί από την προεδρία.

Ωστόσο το κομματικό παρασκήνιο και η πολιτική σκοπιμότητα στην υπόθεση αυτή δείχνουν ότι στη Ν.Δ. έχουν αρχίσει να ζορίζονται άσχημα και προσπαθούν να ελέγξουν, με όποιον τρόπο είναι δυνατόν, όλες τις φωνές που ζητούν από την κυβέρνηση πιο δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων από αυτά που είναι διατεθειμένη να πάρει. Η φοβέρα του πολιτικού κόστους πλέον θα ορίζει όλες τις κινήσεις τους…

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Νεογέννητο βρέθηκε νεκρό σε κάδους σκουπιδιών

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη – Δεν εμφανίστηκε ο παρουσιαστής

Δολοφονία Άλκη: Αρνείται τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία ο «Αθηναίος» – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:38
Exit mobile version