search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:01
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η διαδρομή που θα κάνουν οι Έλληνες της Μαριούπολης για να «αποδράσουν» από την εμπόλεμη ζώνη

01.03.2022 20:23
Oykrania-marioypoli98-new

Ώρα μηδέν για τους Έλληνες κατοίκους αλλά και τους δημοσιογράφους που έχουν εγκλωβιστεί στη Μαριούπολη και έχουν περιθώριο 24 ωρών να φύγουν πριν ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί των Ρώσων. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκπονηθεί σχέδιο «απόδρασης» των Ελλήνων από τη Μαριούπολη το οποίο θα εφαρμοστεί την Τετάρτη το πρωί.

Με βάση αυτό το σχέδιο, οι περίπου 250 Ελληνες αλλά και οι δημοσιογράφοι και μέλη τηλεοπτικών συνεργείων που φτάνουν τα 20 άτομα θα σχηματίσουν ένα κομβόι αυτοκινήτων και με τον Πρέσβη επικεφαλής θα κατευθυνθούν μέσω του δρόμου Ε58 για το Βουκουρέστι. Ήδη από το Βουκουρέστι, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών ,αναχώρησαν με ασφάλεια 50 άτομα από Οδησσό και Κίεβο.

Είναι πασιφανές ότι πρόκειται για ένα ριψοκίνδυνο και πολύπλοκο σχέδιο, καθώς οι Έλληνες δεν κινδυνεύουν μόνο από ρωσικά πυρά, αλλά και από τους Αζοφαίους, οι οποίοι προσπαθούν να εγκλωβίσουν πολίτες άλλων χωρών στην Ουκρανία προκειμένου να τους χρησιμοποιούν ως «ασπίδα» στις ρωσικές επιθέσεις, με αυτή την πιθανότητα να «φοβίζει» τους υπεύθυνους για την υλοποίηση του σχεδίου.

Υπενθυμίζεται  ότι την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Αντ1 οείχε αναφέρει ότι υπάρχει σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες της Μαριούπολης, αλλά δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. «Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθεί. Περιμένουμε κάποιο “παράθυρο” για να μπορέσει να υλοποιηθεί και να απομακρυνθούν με ασφάλεια», είχε πει χαρακτηριστικά. Τελικά, φαίνεται ότι οι προειδοποιήσεις των Ρώσων ώθησαν στο να βρεθεί  το «παράθυρο» ώστε να επιχειρηθεί η ασφαλής απομάκρυνση των Ελλήνων από την Μαριούπολη.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί για να ξεκινήσουν ουσιαστικές συνομιλίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα διαμηνύει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, ενόψει των συνομιλιών με τη Ρωσία

Πετρέλαιο: Οι φόβοι ανεπάρκειας το εκτόξευσαν με +8% σε υψηλά 7ετίας – Αποδέσμευση 60 εκατ. βαρελιών από ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42