search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: «Υπάρχει σχέδιο εκκένωσης των Ελλήνων στη Μαριούπολη αλλά οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθεί»

28.02.2022 21:46
oukrania87-new

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις ενέργειες της Ελλάδας για την παροχή βοήθειας στους ομογενείς μίλησε στον Αντ1 ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στις πληροφορίες για δύο ακόμη νεκρούς ομογενείς στην Ουκρανία τονίζοντας πως «δυστυχώς η εικόνα είναι ακόμα συγκεχυμένη. Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν εχθροπραξίες, έπεσαν βλήματα στο χωριό Σαρτανά. Υπάρχουν βομβαρδισμοί στο Σαρτανά, πληροφορίες για νεκρούς έχουμε αλλά δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση σχετικά με το εάν υπάρχουν νεκροί ομογενείς, ή τον αριθμό τους».

Ο κ. Παπαιωάννου τόνισε ότι «σχέδιο για την εκκένωση της Μαριούπολης υπάρχει αλλά οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθεί. Περιμένουμε κάποιο “παράθυρο” για να μπορέσει να υλοποιηθεί και να απομακρυνθούν με ασφάλεια».

Όσον αφορά στην ανακοίνωση της Ρωσικής πρεσβείας στη Αθήνα τόνισε ότι «απαντάμε ότι το λεκτικό που χρησιμοποιήθηκε στην εν λόγω ανακοίνωση είναι “απαράδεκτο” και δεν συνάδει με τις διεθνείς διπλωματικές πρακτικές».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΝΔ με 9 μονάδες – Ανησυχία για την εισβολή στην Ουκρανία

Ανδρουλάκης: «Ναι» στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, αλλά με ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών

Οδηγία Μενδώνη για αναστολή εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50