search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:37
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΝΔ με 9 μονάδες – Ανησυχία για την εισβολή στην Ουκρανία

28.02.2022 21:30
poll

Προβάδισμα 9 μονάδων εξακολουθεί να καταγράφει η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 9 μονάδες και η διαφορά διευρύνεται στις 10 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων. 

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ευρύ προβάδισμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 40% έναντι 25% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο εμφανίζονται ενισχυμένοι κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Κανέναν από τους δύο απαντά το 32%.

Στην ερώτηση «πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές;» οι πολίτες τάσσονται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση σε ποσοστό 47%. Ένα ποσοστό 26% θέλει εκλογές μέχρι το φετινό καλοκαίρι και ένα ποσοστό 19% θέλει κάλπες μέχρι το τέλος του 2022.

Ανησυχία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στο ερώτημα πόσο σας ανησυχεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι συνέπειές της, το 58% δηλώνει «πολύ» το 22% «αρκετά» με μόνο ένα 6% να δηλώνει πως ανησυχεί «λίγο» και «ελάχιστα έως καθόλου».

Σε σχέση με τις ανατιμήσεις στις τιμές της ενέργειας και τις αιτίες, οι ερωτηθέντες απαντούν πως αυτές οφείλονται κατά 47% σε εξωτερικούς λόγους και το 35% στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Ναι» στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, αλλά με ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών

Οδηγία Μενδώνη για αναστολή εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών και πιλότων στην Ουκρανία άφησε ο Οικονόμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30