ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:32
MENU CLOSE

Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα από τη διακοπή ηλεκτρικής ενέργειας στο Τσερνόμπιλ

10.03.2022 16:26

Καθησυχάζει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας τους πολίτες αποκλείοντας το ενδεχόμενο οποιουδήποτε κινδύνου από την διακοπή της εξωτερικής τροφοδότησης με ηλεκτρική ενέργεια της πυρηνικής εγκατάστασης του Τσερνόμπιλ, όπου η τροφοδοσία παρέχεται πλέον από γεννήτριες.

Η ΕΕΑΕ σημειώνει επίσης «ότι όλοι οι αντιδραστήρες του Τσερνόμπιλ έκλεισαν σταδιακά μετά την καταστροφή του 1986. Σήμερα, οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην περιοχή αυτή περιλαμβάνουν: δεξαμενή αποθήκευσης αναλωθέντων καυσίμων, εγκατάσταση ξηρής αποθήκευσης αναλωθέντων καυσίμων, εγκαταστάσεις αποθήκευσης στερεών και υγρών αποβλήτων προς περαιτέρω επεξεργασία, τρεις αντιδραστήρες υπό αποξήλωση και τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα Νο 4 εντός ειδικού περιβλήματος (σαρκοφάγο)».

Όλα αυτά ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και υπάρχει ακόμη το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: «Σύντομα θα έχουμε δράστη ή δράστες για τον θάνατο των παιδιών», λέει ο Κατερινόπουλος (Video)

Δημήτρης Κοντομηνάς: Οι γυναίκες της ζωής του – Μεγαλύτερη αδυναμία η κόρη του, Μαρία (Photos)

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας – Τι αναμένεται τις επόμενες ώρες (Video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:31
Exit mobile version