ΚΥΡΙΑΚΗ 10.08.2025 18:50
MENU CLOSE

Πεσκόφ: Συζητάμε για απευθείας επαφές Πούτιν - Ζελένσκι

10.03.2022 12:05

Ανοιχτό ενδεχόμενο για μια απευθείας συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι άφησε το πρωί της Πέμπτης ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Το Κιέβο ζητά συνεχώς απευθείας συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι, τώρα το θέμα αυτό συζητείται από τους υπουργούς Εξωτερικών», είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.

Κατά την ενημέρωσή του, αναφέρθηκε και στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Μαριούπολης

Παράλληλα, όπως είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ θα διενεργηθεί ειδική έρευνα για τον βομβαρισμό υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις και πληροφορίες από τον στρατό. 

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντμίτρι Πολιάνσκι πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει στις 7 Μαρτίου ότι το νοσοκομεία είχε μετατραπεί σε στρατιωτική θέση από τον οποίοι οι Ουκρανοί έριχαν πυρά.

Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε και στις κυρώσεις που έχουν εφαρμοστεί κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία τονίζοντας ότι η «ρωσική οικονομία υφίσταται σοκ από τις κυρώσεις».

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Σοκ από τον θάνατο βρέφους 2,5 μηνών – Υπό κράτηση οι γονείς

Ουκρανία: Νέα ρωσική διάψευση για τον βομβαρδισμό παιδικού νοσοκομείου – «Είχε μετατραπεί σε στρατιωτική εγκατάσταση»

Επισιτιστική ωρολογιακή βόμβα φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

ΚΥΡΙΑΚΗ 10.08.2025 18:48
Exit mobile version