Ζελένσκι: «Βοηθήστε την Ουκρανία γιατί αλλιώς η Ρωσία θα έρθει σε εσάς»
Ένα νέο ακόμα δραματικό μήνυμα προς τη Δύση εξέπεμψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από την Ευρώπη να στείλει περισσότερα όπλα. «Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων. Θα ήταν πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί. Γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς», είπε ο Ζελένσκι.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός φιλοξενεί σύνοδο των ηγετών της Βόρειας Ευρώπης για να συζητήσουν την άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης. «Είμαστε όλοι οι στόχοι της Ρωσίας και όλα θα είναι εναντίον της Ευρώπης εάν η Ουκρανία δεν αντέξει, άρα θα ήθελα να σας ζητήσω να βοηθήσετε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς», δήλωσε ο Ζελένσκι στους ηγέτες.
«Γνωρίζετε το είδος του οπλισμού που χρειαζόμαστε… χωρίς τη στήριξή σας θα είναι πολύ δύσκολο, είμαι πολύ ευγνώμων, αλλά θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα… Πραγματικά ελπίζω ότι θα είστε σε θέση να βελτιώσετε αυτό το πλαίσιο και θα δείτε πώς αυτό θα προστατεύσει την ασφάλειά σας», είπε ο Ζελένσκι.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Ποια είναι η Μαρίνα Οβσιανίκοβα, που τα έβαλε με τον Πούτιν σε «ζωντανή μετάδοση» (Photos/Video)
Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις – «Όλα ανοιχτά», λέει η Μόσχα (Videos)