search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:10
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ στέλνουν σοβιετικά συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

21.03.2022 21:01
TOR

Οι ΗΠΑ πρόκειται να στείλουν μέρος σοβιετικών συστημάτων αεράμυνας που απέκτησαν μυστικά πριν από δεκαετίες για να ενισχύσουν τον στρατό της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόκειται για μία κίνηση ενίσχυσης του ουκρανικού στρατού, καθώς προσπαθεί να αποκρούσει ρωσικές αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις.

Τα συστήματα, τα οποία περιλαμβάνουν και το SA-8, είναι αρκετών δεκαετιών και αποκτήθηκαν από τις ΗΠΑ, προκειμένου να αξιολογήσουν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Τα όπλα είναι γνωστά στον ουκρανικό στρατό, ο οποίος κληρονόμησε αυτόν τον τύπο εξοπλισμού μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Κατά την πάροδο του χρόνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκτησαν έναν μικρό αριθμό σοβιετικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, ώστε να μπορούν να εξεταστούν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των αμερικανικών δυνάμεων.

Οι μυστικές προσπάθειες της Ουάσιγκτον ήρθαν στη δημοσιότητα το 1994, όταν ένα τεράστιο αεροπλάνο σοβιετικής κατασκευής εθεάθη στο αεροδρόμιο Huntsville. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το αεροπλάνο μετέφερε ένα σύστημα αεράμυνας S-300 που είχε αποκτηθεί από τη Λευκορωσία.

Οι S-300 δεν βρίσκονται μεταξύ των συστημάτων που θα σταλούν στην Ουκρανία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις φέρονται να απήγαγαν τέσσερις Ουκρανούς δημοσιογράφους στη Μελιτόπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν θα παραδώσουμε ποτέ» το Κίεβο, τη Μαριούπολη ή το Χάρκοβο στη Ρωσία, λέει ο Ζελένσκι

Σε αποθήκη πυρομαχικών είχε μετατραπεί το εμπορικό κέντρο που χτυπήθηκε, λένε οι Ρώσοι (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01