search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:01
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις φέρονται να απήγαγαν τέσσερις Ουκρανούς δημοσιογράφους στη Μελιτόπολη

21.03.2022 19:37
kiev-235346-new

Οι ρωσικές δυνάμεις απήγαγαν τέσσερις Ουκρανούς δημοσιογράφους από τα σπίτια τους στη Μελιτόπολη το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με την εθνική ένωση δημοσιογράφων της Ουκρανίας.

Σε μια δήλωση στο Telegram, η ένωση ανέφερε ότι ένοπλοι πήγαν στα σπίτια του εκδότη Mykhailo Kumok, της εκδότριας Yevhenia Borian και των δημοσιογράφων Yulia Olkhovska και Liubov Chaika και «τους μετέφεραν σε άγνωστη κατεύθυνση».

Και τα τέσσερα άτομα φέρονται να συνδέονται με την Melitopolskie Vedomosti, μια εφημερίδα που εδρεύει στην κατεχόμενη από τη Ρωσία, Μελιτόπολη στη νότια Ουκρανία, αναφέρει το CNN.

Κρατήθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία για αρκετές ώρες πριν αφεθούν ελεύθεροι, ανέφερε η ένωση. Δεν είναι ακόμα γνωστό σε ποια κατάσταση βρίσκονται.

Την Παρασκευή, το ουκρανικό μέσο Hromadske αποκάλυψε ότι μια από τις δημοσιογράφους του, η Victoria Roshchina, αγνοείται από τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Hromadske, Η Roshchina σχεδίαζε να πάει στην Μαριούπολη. Στις 12 Μαρτίου, οι συνάδελφοί της δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή μαζί της. Πιστεύεται ότι συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Μπόρις Τζόνσον: Σε δείπνο με Ρώσους ολιγάρχες το βράδυ της εισβολής

Μανώλης Ανδρουλάκης: Το σημείο που βρισκόμουν χτυπήθηκε δύο φορές, αλλά δεν είχε έρθει η ώρα μου (Videos)

«Κάντε το να φαίνεται σαν ατύχημα»: Το ουκρανικό δημοσίευμα που μιλάει για σχέδιο δολοφονίας του Πούτιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:59