search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:27
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ με διακοπή των διπλωματικών τους σχέσεων

21.03.2022 16:58
Untitled design

Τον Αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα, κάλεσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, επιδίδοντάς του επίσημη διαμαρτυρία, μετά τα «απαράδεκτα» σχόλια του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Το ρωσικό ΥΠΕΞ είπε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στα πρόθυρα της διακοπής, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.

«Ο σκοπός της Δύσης ήταν πάντα να διασφαλίσει ότι η Ρωσία δεν θα έχει φιλικές σχέσεις με την Ουκρανία. Αυτή η ιδέα είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στο μυαλό των Αμερικανών υπευθύνων χάραξης πολιτικής και θα χρειαστεί χρόνος για να απαλλαγούμε από αυτές τις αρνητικές κληρονομιές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Σεργκέι Λαβρόφ.

Στις 17 Μαρτίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον χαρακτήρισε «αιμοσταγή δικτάτορα και στυγνό εγκληματία, που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο κατά του λαού της Ουκρανίας», ενώ μια ημέρα νωρίτερα τον είχε χαρακτηρίσει «εγκληματία πολέμου».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι τα σχόλια του Μπάιντεν ήταν «απαράδεκτα» και η ρητορική «ασυγχώρητη από τον αρχηγό του κράτους, του οποίου οι βόμβες σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους».

Διαβάστε επίσης:

Ινδονησία: Γιατί εξαφανίζονται τα νουντλς από τα ράφια

WSJ: Το Plan B του Πούτιν στην Ουκρανία

Ουκρανία: Κυβερνοπόλεμο κατά της Ρωσίας κήρυξαν οι «Anonymous»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:26