search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:32
MENU CLOSE

«Εκκαθαρίσεις» Πούτιν για τα λάθη στην Ουκρανία – Συνελήφθη ο υποδιοικητής της Εθνικής Φρουράς

17.03.2022 20:00
putin-russia-213-new

Η FSB, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας συνέλαβε τον υποδιοικητή της ρωσικής εθνικής φρουράς, Ρομάν Γαβρίλοφ, σύμφωνα με tweets του δημοσιογράφου Κρίστο Γκρόζεφ, ο οποίος επικαλείται τρεις ανεξάρτητες πηγές. Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος, ο Γαβρίλοφ είχε επίσης εργαστεί στο παρελθόν στην FSO, την υπηρεσία ασφαλείας του Πούτιν.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του δημοσιογράφου, ο Ρομάν Γκαβρίλοφ συνελήφθη λόγω τραγικών λαθών στο πόλεμο της Ουκρανίας. Ειδικότερα, κατηγορείται για «διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών, με αποτέλεσμα την απώλεια ζωών», καθώς και για «άσκοπη χρήση καυσίμων», με αποτέλεσμα πολλά ρωσικά άρματα μάχης να μένουν στη μέση του δρόμου.

«Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της σύλληψης. Σύμφωνα με μία πηγή, συνελήφθη για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών, που οδήγησε σε απώλεια ζωώνΤην ίδια ώρα δύο άλλες πηγές αναφέρουν ότι έκανε σπάταλη χρήση καυσίμων» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

«Αν και είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς πού θα οδηγήσει η εκκαθάριση/ανακατάταξη στην κορυφή των Σιλοβίκων, ένα πράγμα είναι σαφές: ο Πούτιν αναγνωρίζει το βαθύ σκοτάδι στο οποίο βρίσκεται αυτή η επιχείρηση. Είναι τόσο βαθύ που αλλάζει επικεφαλής στη μέση του πολέμου – μια κακή πρακτική στη διάρκεια του πολέμο», καταλήγει ο Γκρόζεφ.

Κάποια ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Γκαβρίλοφ απολύθηκε για άγνωστους λόγους από τον διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βίκτορ Ζολότοφ.

Την ίδια ώρα, βρετανικά Μέσα αναφέρουν ότι ο Σεργκέι Μπεσέντα, επικεφαλής του κλάδου πληροφοριών εξωτερικού της FSB, συνελήφθη μαζί με τον αναπληρωτή του, Ανατόλι Μπολιούχ και τέθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ πήρε θέση για την Ουκρανία: «Πούτιν μπορείς να σταματήσεις αυτόν τον πόλεμο» (Video)

Υπό πολιορκία η Μαριούπολη: Χωρίς υποδομές και νερό χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν σε μια πόλη – φάντασμα

Ξεμένει από φίλους ο Πούτιν: Το Ουζμπεκιστάν τάσσεται κατά του πολέμου στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:29