search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:11
MENU CLOSE

Ουκρανία: Μπορεί κάποιος να πείσει τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο; (Video)

17.03.2022 12:17
putin_jinping_new

Έχουν συμπληρωθεί τρεις εβδομάδες από τη μέρα που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, «πάτησε το κουμπί» για την εισβολή στην Ουκρανία και όλοι αναρωτιούνται τι ή ποιος θα μπορούσε να σταματήσει αυτόν τον παραλογισμό.

Ο Κινέζος πρόεδρος είναι ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να πείσει τον Πούτιν να σταματήσει, απαντά ο πρώην επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, της MI6.

Ο σερ Άλεξ Γιάνγκερ, που διετέλεσε επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στο διάστημα 2014-2020 δήλωσε στο BBC ότι «από όλους τους ανθρώπους στον κόσμο που θα μπορούσαν να ασκήσουν επιρροή στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στο καταφύγιό του και έχει εμμονή με την προσπάθεια επίτευξης του στόχου του, για την αποκατάσταση του μεγαλείου της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, από όλους ο μόνος που μπορεί να του μιλήσει λογικά είναι ο Σι Ζιπίνγκ».

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χρειάζεται και τον Σι και φυσικά ο Σι καθώς αισθάνεται ότι πρέπει να ευθυγραμμιστεί ο ίδιος  στο υψηλότερο επίπεδο με όσα κάνει η Ρωσία λόγω της νέας συμμαχίας τους, πρέπει να είναι βαθειά ενοχλημένος με όσα γίνονται», εξήγησε ο σερ Άλεξ Γιάνκγερ.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία «περιπλέκει σοβαρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κίνα» και προκαλεί «τεράστιο κίνδυνο για την φήμη» της Κίνας εφόσον εξακολουθήσει να συνδέεται με τις «εγκληματικές ενέργειες στην Ουκρανία».

«Ο Πούτιν δεν έχει λεβιέ για όπισθεν. Στοιχημάτισε», εκτίμησε ο πρώην επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες στην αρχή, αλλά θα συνεχίσει και είναι υποχρεωμένος να τοκάνει γιατί ενεπλάκη σε ένα πόλεμο με μία λανθασμένη εκτίμηση και χρειάζεται να δείξει ότι κάτι παίρνει από αυτόν».

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ανάσα ανακούφισης στη Μαριούπολη! Άντεξε το καταφύγιο στο θέατρο που βομβαρδίστηκε – Άμαχοι βγαίνουν σώοι (videos)

Ζελένσκι στη γερμανική Βουλή: «Κάντε πράξη το ποτέ ξανά – Αυτή τη στιγμή καταστρέφεται ένας λαός στην Ευρώπη»

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 4 νεκροί, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:10