search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:18
MENU CLOSE

«Κάντε το να φαίνεται σαν ατύχημα»: Το ουκρανικό δημοσίευμα που μιλάει για σχέδιο δολοφονίας του Πούτιν

20.03.2022 16:30
Poutin_new

Μία ανάρτηση που αναφέρεται σε σχέδιο ανατροπής του Βλαντιμίρ Πούτιν από ομάδα της ρωσικής ελίτ έκανε το τμήμα Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρει η ουκρανική υπηρεσία μια ομάδα από επιχειρηματίες και πολιτικούς με επιρροή που είναι αντίθετη στα σχέδια του Πούτιν και επιθυμεί την αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών με τη Δύση, θέλει να τον ανατρέψει και να τον αντικαταστήσει με τον Ολεκσάντρ Μπορτνίκοφ.

Ο λόγος για τον διευθυντή της Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ο οποίος, όπως αναφέρεται, πρόσφατα βρέθηκε, σε δυσμένεια, από το στενό κύκλο του Πούτιν, στον οποίο άνηκε.

Η επίσημη δικαιολογία από το Κρεμλίνο για τη δυσαρέσκεια έχει να κάνει με τους θανατηφόρους και λανθασμένους υπολογισμούς στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα επίσης τονίζει πως στόχος της εν λόγω ομάδας δεν είναι απλά να ανατρέψει τον Πούτιν αλλά ουσιαστικά να τον «βγάλουν από τη μέση».

Είναι χαρακτηριστικό πως στο κείμενο που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό στα social media και αναπαράγεται από τα ουκρανικά Μέσα, γίνεται λόγος για «δηλητηρίαση, ξαφνική ασθένεια ή ατύχημα».

Παράλληλα, τονίζεται πως γίνεται ήδη προσπάθεια από την Υπηρεσία Ασφαλείας να αποδυναμωθεί η επιρροή του ηγέτη των Τσετσένων, Καντίροφ, κάτι που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να βρεθεί λύση με τους Ουκρανούς παρακάμπτοντας τη ρωσική ηγεσία.

Πάντως, όπως αναφέρουν τις τελευταίες ημέρες διεθνή ΜΜΕ, από την πλευρά της Ρωσίας, παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις ενώ ειδικότερα πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας και άτομα της ασφαλείας του Πούτιν τον ενημερώνουν καθημερινά για τις εξελίξεις στους κόλπους όσων διαφωνούν μαζί του.

Διαβάστε επίσης:

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Καταργείται μέχρι το Πάσχα (Video)

Economist: Η Δύση φταίει για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χειρότερη κυβέρνηση την χειρότερη στιγμή – Δεν υπάρχει πεδίο συναίνεσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58