search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:34
MENU CLOSE

Πούτιν: Σε κατάμεστο στάδιο η ομιλία του – Δεσμεύτηκε ότι η «αιματοχυσία στο Ντονμπάς» δεν θα μείνει ατιμώρητη (Photos/Videos)

18.03.2022 16:45
putin-crimea-23-new
© РИА Новости / Рамиль Ситдиков Перейти в фотобанк

Σε ένα κοινό περισσότερων των 100.000 ανθρώπων πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή την επέτειο 8 χρόνων από την προσάρτησή της Κριμαίας στη Ρωσία.

Ο Πούτιν περιέγραψε τους στόχους του για την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζισμό» της Ουκρανίας λέγοντας πως ο κύριος στόχος της «ρωσικής ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία είναι η απελευθέρωση των κατοίκων του Ντονμπάς από τη «γενοκτονία» που γίνεται εναντίον τους.

«[Οι κάτοικοι του Ντονμπάς], που δεν συμφώνησαν με το πραξικόπημα [του 2014] [στο Κίεβο], χτυπήθηκαν αμέσως με τιμωρητικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Τέθηκε αμέσως αποκλεισμός εναντίον αυτών των ανθρώπων. Υποβλήθηκαν σε συστηματικούς βομβαρδισμούς, αεροπορικές επιδρομές Αυτό είναι αυτό που ονομάζεται «γενοκτονία», είπε.


Ο Πούτιν συνέχισε προσθέτοντας ότι η αποστρατιωτικοποίηση και ο αποναζισμός της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί και όλοι οι «εγκληματίες πολέμου» που είναι υπεύθυνοι για την αιματοχυσία στο Ντονμπάς θα τιμωρηθούν. Ξεκαθάρισε ότι ήταν ο μόνος τρόπος να σταματήσει εκεί η «γενοκτονία».

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να παρέμβει για να βοηθήσει τις πρόσφατα αναγνωρισμένες δημοκρατίες του Ντονμπάς. Περιέγραψε τους στόχους της επιχείρησης ως αποστρατιωτικοποίηση και αποναζισμό της Ουκρανίας και δεσμεύθηκε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα στοχεύουν μόνο στρατιωτικούς στόχους.

«Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια, πώς να το κάνουμε. Και σίγουρα θα εφαρμόσουμε όλα τα σχέδιά μας».

«Όλα έγκεινται στο γεγονός ότι η ενότητα είναι μια παγκόσμια αξία για όλους τους λαούς και τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών στη Ρωσία και για τον λαό μας, πρώτα απ’ όλα για τον λαό μας. Και η καλύτερη επιβεβαίωση αυτού είναι πώς πολεμούν, πώς ενεργούν τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επιχείρησης – δίπλα – δίπλα. Βοηθούν, στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αν χρειαστεί καλύπτουν το σώμα των άλλων με το δικό τους σώμα από τις σφαίρες στο πεδίο της μάχης, αν χρειαστεί. Τέτοια ενότητα δεν είχαμε για πολύ καιρό».

Ο Πούτιν επικαλέστηκε μάλιστα και την Αγία Γραφή: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από κάποιον που έδωσε τη ζωή του για τους φίλους του».

Ξαφνική διακοπή

Η ρωσική κρατική τηλεόραση ξαφνικά διέκοψε την μετάδοση της ομιλίας του Πούτιν προκαλώντας εικασίες για το τι μπορεί να συνέβη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η ξαφνική διακοπή της ροής οφειλόταν σε «τεχνική βλάβη στον διακομιστή», όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Πεσκόφ υποσχέθηκε ότι «κυριολεκτικά σε ένα λεπτό θα επαναληφθεί πλήρης η ομιλία του προέδρου». Το τηλεοπτικό κανάλι “Russia 24” (VGTRK) εκείνη τη στιγμή έδειχνε ήδη ξανά την ομιλία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η συναυλία-συνάντηση αφιερωμένη στην ημέρα της επανένωσης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία ξεκίνησε στις 15.00 στη μεγάλη αθλητική αρένα «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Διαβάστε επίσης:

Μπορίσοφ: Εξακολουθεί να κρατείται ο πρώην πρωθυπουργός – Έρευνα στο σπίτι του

«Χολή» από το Κρεμλίνο για Μπάιντεν: Είναι κουρασμένος, εκνευρισμένος και… ξεχασιάρης!

Εισβολή στην Ουκρανία: Ακυρώνονται οι δημοπρασίες έργων ρωσικής τέχνης – Πώς απαντά ο Πούτιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:33