search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:03
MENU CLOSE

Εισβολή στην Ουκρανία: Ακυρώνονται οι δημοπρασίες έργων ρωσικής τέχνης – Πώς απαντά ο Πούτιν

18.03.2022 12:36
POYTIN-NEW

Ακύρωσαν τις προγραμματισμένες πωλήσεις έργων ρωσικής τέχνης οι Οίκοι Δημοπρασιών Christie’s, Sotheby’s και Bonhams, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι Οίκοι Δημοπρασιών οργανώνουν πωλήσεις έργων ρωσικής τέχνης τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Εβδομάδας Ρωσικής Τέχνης», απευθυνόμενοι στους Ρώσους κροίσους.

Ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε ότι υπό την παρούσα κατάσταση ακυρώνεται η δημοπρασία που θα γινόταν στο Λονδίνο τον Ιούνιο. «Είμαστε απολύτως αυστηροί όσον αφορά την παρακολούθηση των κυρώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Christie’s ανακοίνωσε, επίσης, ότι ακύρωσε την πώληση ρωσικής τέχνης τον Ιούνιο, επικαλούμενος παράγοντες όπως η αβεβαιότητα του πολέμου και οι περίπλοκες υλικοτεχνικές και νομικές απαιτήσεις που σχετίζονται με τις κυρώσεις.

«Ενώ η τρέχουσα αγορά πωλήσεων για τον Christie’s στη Ρωσία συνολικά είναι σχετικά μικρή, έχουμε την ευθύνη να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας και σε γεωπολιτικά γεγονότα που είναι εκτός ελέγχου μας» επισημαίνεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

Ο Οίκος Bonhams, από την άλλη, δεν αιτιολόγησε την απόφασή του.

Το σχόλιο του Πούτιν: «Είναι άξεστοι»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να καταστρέψει τον ρωσικό πολιτισμό, τη λογοτεχνία και τη μουσική .

«Η Δύση σήκωσε τη μάσκα της ευπρέπειας και φάνηκε πως ενεργούν σαν άξεστοι, δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπό τους» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Ντράγκι, Σάντσεθ και Κόστα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικανοκινεζική σύνοδος κορυφής – Τι θα πουν Τζο Μπάιντεν και Σι Ζιπίνγκ

Τρείς μισθούς δίνει ο Elon Musk στους Ουκρανούς για να πολεμήσουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:02