search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:19
MENU CLOSE

Στην Μπούκα οι φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ – Ξεκίνησε η εκταφή σορών από τον ομαδικό τάφο (Photos)

08.04.2022 17:20
ursula-borell-12-new

Ουκρανοί ιατροδικαστές ξεκίνησαν την εκταφή των σορών ενός ομαδικού τάφου στην ουκρανική πόλη Μπούκα, τοποθετώντας τα πτώματα αμάχων που σύμφωνα με αξιωματούχους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης και τυλίγοντας τα σε μαύρο πλαστικό.

Ο Ρούσλαν Κραβτσένκο από το γραφείο του εισαγγελέα της πόλης είπε στο Reuters έχει γίνει εκταφή 20 σορών, 18 από τα οποία έφεραν τραύματα από πυροβόλα όπλα και θραύσματα. Είπε ότι εντοπίστηκαν δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες εργαζόταν σε ένα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης.

«Υπάρχουν μάρτυρες που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι αυτοί οι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις. Χωρίς κανένα λόγο, απλώς περπατούσαν στο δρόμο ή έφευγαν από την πόλη», είπε στο Reuters. «Μερικοί από αυτούς μιλούσαν απλώς ουκρανικά».

Ο Κραβτσένκο είπε ότι οι ιατροδικαστές θα εργαστούν ώστε να ανασυνθέσουν την εικόνα για το τι συνέβη με εκείνους που θάφτηκαν στον ομαδικό τάφο.

Από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από την Μπούκα την περασμένη εβδομάδα, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι εκατοντάδες άμαχοι βρέθηκαν νεκροί. Ο αντιδήμαρχος της πόληςείπε ότι περισσότεροι από 360 άμαχοι σκοτώθηκαν και περίπου 260-280 θάφτηκαν στον ομαδικό τάφο από άλλους κατοίκους.

Τα στοιχεία δεν έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητες δημοσιογραφικές ομάδες. Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τρίτη ότι οι ισχυρισμοί ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούκα αποτελούν «τερατώδη πλαστογραφία».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους σήμερα στην Ουκρανία, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο ανώτατος διπλωματικός αξιωματούχος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, επισκέφτηκαν τον ομαδικό τάφο στην Μπούχα, συνοδευόμενοι από τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ.

Νωρίτερα, η φον ντερ Λάιεν είχε ανακοινώσει ότι θα μεταβεί στο Κίεβο ως ένδειξη υποστήριξης στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

«Αφεντικό» της Γιακούζα «έσπρωχνε» ναρκωτικά για να αγοράσει όπλα στη Νέα Υόρκη (photo-video)

Επίθεση με κόκκινη μπογιά στον Νομπελίστα Ρώσο εκδότη Μουράτοφ

Κλειστές πόρτες βρήκε ο «επαίτης» Αμπράμοβιτς – Ελπίζει μόνο σε πώληση της Τσέλσι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:19