ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 06:53
MENU CLOSE

Χρεοκοπία για τους Ρωσικούς Σιδηρόδρομους - Δεν κατάφεραν να πληρώσουν ομόλογα

11.04.2022 18:44

Η Russian Railways JSC ανακηρύχθηκε χρεοκοπημένη από μια επιτροπή παραγώγων, αφού δεν κατάφερε να καταβάλει τόκο ομολόγων. Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη απόφαση από τότε που η Ρωσία υπέστη εκτεταμένες κυρώσεις που περιέπλεξαν τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές της.

Οι κρατικοί Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι προσπάθησαν να πληρώσουν το κουπόνι ομολόγων τον περασμένο μήνα, αλλά η πληρωμή απέτυχε να φτάσει στους κατόχους λόγω «νομικών και κανονιστικών υποχρεώσεων συμμόρφωσης εντός του ανταποκρινόμενου τραπεζικού δικτύου». Τα συμβόλαια που ασφαλίζουν το χρέος της εταιρείας έναντι αθέτησης υποχρεώσεων θα ενεργοποιηθούν με την απόφαση της επιτροπής και οι κάτοχοι θα περιμένουν τώρα να διαπιστώσουν εάν και πώς θα πληρωθούν.

Η S&P Global Ratings δήλωσε το Σάββατο ότι η πληρωμή σε διαφορετικό νόμισμα ισοδυναμεί με χρεοκοπία, αν και η κυβέρνηση έχει προθεσμία μέχρι τις αρχές Μαΐου για την μετατροπή σε δολάρια.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ότι προσπαθούν να την οδηγήσουν σε χρεοκοπία, την πρώτη εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Η χώρα αναγκάστηκε να πληρώσει δύο ομόλογα δολαρίων με ρούβλια την περασμένη εβδομάδα για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. «Η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα στάδιο όπου μια τεχνική χρεοκοπία για τη Ρωσία είναι σχεδόν αναπόφευκτη», αναφέρει η TwentyFour Asset Management LLP. 

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων το λιμάνι της Μαριούπολης

Τζόνι Ντεπ: Στα δικαστήρια και πάλι με την Άμπερ Χερντ – Την μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση

Πούτιν: Νέες εκκαθαρίσεις αξιωματικών της FSB για την Ουκρανία

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02
Exit mobile version