search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 22:37
MENU CLOSE

Πούτιν: Νέες εκκαθαρίσεις αξιωματικών της FSB για την Ουκρανία

11.04.2022 18:18
putin-23-new

Ο επικεφαλής τους ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας Bellingcat Χρίστο Γκρόζεφ ανέφερε ότι έγινε μια μεγάλη εκκαθάριση στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γκρόζεφ, θύματα της εκκαθάρισης υπήρξαν 150 αξιωματικοί της 5ης υπηρεσίας, που ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα».

Ο πρώην επικεφαλής της 5ης υπηρεσίας της FSN αντισυνταγματάρχης Σεργκέι Μπεσέντα ήδη έχει συλληφθεί.

Ο Μπεσέντα, επικεφαλής της 5ης Υπηρεσίας του FSB βρίσκεται στις φυλακές Λεφόρτοβο. Ήδη από τον Μάρτιο είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με την τότε φημολογία, ο Μπεσέντα ήρθε σε ρήξη με τον Πούτιν.

Σύμφωνα με τους Times της Mόσχας, η 5η υπηρεσία είχε την ευθύνη για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία, όπως και για την καλλιέργεια πολιτικής υποστήριξης για το Κρεμλίνο στην Ουκρανία.

H FSΒ είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει τη σύλληψη του Μπεσέντα, καθώς είχε κάνει λόγο για απλή ανάκριση. Ωστόσο φαίνεται ότι δεν γλίτωσε την κράτησή του στις φυλακές.

Νέος στρατηγός αναλαμβάνει τα ηνία στα μέτωπα της Ουκρανίας

Ονομάζεται Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ, είναι στρατιωτικός καριέρας, χαρακτηρίζεται «αιμοσταγής» από τους Αμερικανούς και έχει δώσει «διαπιστευτήρια» αποτελεσματικότητας στον πόλεμο της Συρίας. Σε αυτόν τον στρατηγό ανέθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν την διοίκηση των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στα μέτωπα της Ουκρανίας, σε μία προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο στρατηγός Ντβορνίκοφ θεωρείται υπεύθυνος για επιθέσεις εναντίον αμάχων και για εγκλήματα πολέμου στην Συρία και εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα διστάσει να ακολουθήσει ανάλογες τακτικές και στην Ουκρανία, όπως γράφει ο βρετανικός Guardian.

Απέκτησε την φήμη του αποτελεσματικού στρατιωτικού ήδη από το 1982, όταν πολέμησε στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας και ανέβηκε στην στρατιωτική ιεραρχία για να φτάσει στην θέση του επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία, όταν τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Πούτιν του έδωσε την εντολή να εδραιώσει τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων και να στηρίξει με κάθε τρόπο τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, σε μία κρίσιμη περίοδο για την έκβαση του πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικές εκλογές: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα του α’ γύρου – Κοντά στο 5% η διαφορά Μακρόν – Λεπέν

UFO στην Αλάσκα; Τα παράξενα σύννεφα και οι θεωρίες συνωμοσίας (photos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη – Αιχμές του στρατού και κατά του Ζελένσκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 22:34