search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:05
MENU CLOSE

Ουκρανία: Ζημιές 10 δισ. δολαρίων στη Μαριούπολη

01.04.2022 17:04
mariupol_new

Ζημιές ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν προκαλέσει στις υποδομές της Μαριούπολης οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας εναντίον του λιμανιού της πόλης, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση των τοπικών αρχών.

«Κάθε έγκλημα, κάθε δολοφονία και καταστροφική ενέργεια που έχει διαπράξει ο εισβολέας πρέπει να καταγραφεί και να σταλεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βάντιμ Μποϊτσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ειδική επιτροπή συμβούλων θα αναλάβει να καταγράψει τέτοιου είδους ενέργειες.

Μαίνονται σφοδρές μάχες στο Κίεβο

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε σήμερα πως μαίνονται «μεγάλες» μάχες στα βόρεια και τα ανατολικά του Κιέβου.

«Ο κίνδυνος να χάσει κανείς τη ζωή του (στο Κίεβο) είναι αρκετά μεγάλος και γι’ αυτό τον λόγο η συμβουλή μου προς όποιον θέλει να επιστρέψει είναι: Σας παρακαλώ, καθυστερήστε το ακόμα», δήλωσε, σε μια προειδοποίηση προς τους κατοίκους που έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα.

Εκρήξεις και φωτιά σε ρωσικές δεξαμενές καυσίμων

Νέα έκρηξη ακούστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντόπου τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων, όπως δήλωσε αυτήκοος μάρτυρας στο Reuters.

Ο τοπικός κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ δήλωσε ότι δύο ουκρανικά στρατιωτικά ελικόπτερα έπληξαν την αποθηκευτική μονάδα νωρίς το πρωί της Παρασκευής, διατυπώνοντας έτσι την πρώτη κατηγορία για ουκρανικό αεροπορικό πλήγμα σε ρωσικό έδαφος από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Μαίνονται σφοδρές μάχες στο Κίεβο – Νέα έκρηξη στο Μπέλγκοροντ

Λαβρόφ: Βλέπουμε κατανόηση από το Κίεβο για Κριμαία και Ντονμπάς – Νέες προτάσεις προς την Ουκρανία

Εκρήξεις και φωτιά σε ρωσικές δεξαμενές καυσίμων που χτυπήθηκαν από ουκρανικά ελικόπτερα, λένε οι Ρώσοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15