ΤΡΙΤΗ 19.08.2025 13:12
MENU CLOSE

Σανγκάη: Συνεχίζεται το σκληρό lockdown - «Δεν μπορούμε να βγούμε ούτε στον κήπο» λέει Ελληνίδα (Video)

13.04.2022 20:14

Συνεχίζεται το σκληρό lockdown στη Σανγκάη όπως μεταφέρει η Ελένη Οικονόμου, μία Ελληνίδα που βρίσκεται εκεί και μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί.

Η ίδια, περιγράφοντας τα όσα βιώνει στην Σανγκάη, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα καθώς δεν έχουν πλέον τα απαραίτητα στα σπίτια τους: «Ξέραμε αρχικά ότι η καραντίνα θα κρατούσε από τις αρχές του μήνα μέχρι τις 5 Απριλίου» είπε τονίζοντας ότι οι κάτοικοι δεν ήταν προετοιμασμένοι για τόσο μεγάλο lockdown. Όπως είπε, οι τοπικές αρχές δεν επιτρέπουν στον κόσμο να βγουν ούτε καν στον κήπο των σπιτιών όπου διαμένουν.

«Όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Κάθε πολυκατοικία έχει έναν ή δύο εθελοντές που βγάζουν τα πακέτα τα οποία είναι διαθέσιμα και περιέχουν φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης. Διαλέγεις τι θέλεις και πληρώνεις τον εθελοντή, που στέλνει ηλεκτρονικά την μαζική παραγγελία της πολυκατοικίας», περιέγραψε τη διαδικασία αυτοδιαχείρισης που ακολουθείται στην πολυκατοικία που διαμένει.

Επιπλέον, η κ. Οικονόμου αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη βοήθεια που παρέχει ο ένας τον άλλο: «Υπάρχει αλληλοϋποστήριξη. Το κράτος έχει δώσει κάποια τρόφιμα δωρεάν στον κόσμο για να μπορέσει να επιβιώσει αυτές τις δύσκολες ώρες», τόνισε με αφορμή τις εικόνες από λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ που έκαναν το γύρο του κόσμου.

Διαβάστε επίσης

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 14 Απριλίου

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στην έκθεση της ΕΡΤ για τις αυξήσεις επιτελικών στελεχών

Μητσοτάκης από τη Βουλή: Ο ΟΑΕΔ μετονομάζεται σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, ζήτησε νέο κοινωνικό συμβόλαιο (Video)

ΤΡΙΤΗ 19.08.2025 13:07
Exit mobile version